156 bin kişiye evlilik hayatı eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, evlenecek çiftlere verilen eğitimle evlilik hayatına hazırlandı.

156 bin kişiye evlilik hayatı eğitimi
156 bin kişiye evlilik hayatı eğitimi
GİRİŞ 20.04.2015 12:02 GÜNCELLEME 20.04.2015 12:02

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, aralarında evlenecek çiftlerin, er ve erbaşların, üniversite öğrencilerinin bulunduğu 156 bin 318 kişi verilen eğitimle evlilik hayatına hazırlandı.

Bakanlık tarafından ücretsiz sunulan Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı, 81 ilde il müdürlükleri ve sosyal hizmet merkezlerindeki uzman personel aracılığıyla "Boşanma Öncesi Danışmanlık Hizmeti, Boşanma Sürecinde Danışmanlık Hizmeti ve Boşanma Sonrası Danışmanlık Hizmeti" olmak üzere üç aşamalı veriliyor.

Hizmetin yürütülebilmesi için 280 meslek elemanı Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı hizmet içi eğitimi aldı. Eğitime başvuran 2 bin 854 çifte danışmanlık hizmeti sunuldu.

Toplumun dikkatinin ailenin önemine çekilmesi, aile bireylerinin karşılaştıkları sorunların en aza indirilmesi ve sorunların aile odağında çözülmesine yönelik Aile Eğitim Programı (AEP) hazırlandı. AEP kapsamında verilen 214 eğitici eğitimi ile 6 bin 710 kişi eğitildi. Bu eğiticilerin düzenlediği halk eğitimi ile 331 bin 344 kişiye eğitim verildi.

Eğitimlere internet üzerinden de ulaşılabiliyor

Evlilik Öncesi Eğitim Programı ile evlilik çağında olan ve aile kurmak için bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlanıyor. Eğitim, sadece evlenmek üzere gelen çiftlere değil, silah altındaki er ve erbaşlara, polis okulları ve üniversitelerin son sınıf öğrencilerine de veriliyor. Bu kapsamda, ülke genelinde 156 bin 318 kişiye eğitim verildi.

Evlilik uyumunda, eşlerin evlilik öncesi hazırlığının ve evlilik problemleri henüz ortaya çıkmadan eğitim almalarının önemi üzerine başlatılan program, aile üyelerinin eğitime internet üzerinden erişimini de sağlıyor.

Aile Eğitim Programı kitaplarına http://www.aep.gov.tr/ internet adresinden ulaşılabiliyor, AEP uzaktan eğitim bölümünde ise AEP e-öğrenme platformu başlığı altında e-öğrenmeye imkan verecek şekilde yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü