Tophane'de nargile kafe dönemi bitti

Nargile kafeleriyle ünlü Tophane semtinde bir dönem sona eriyor. Ay sonuna kadar nargileciler, müdavimlerine veda edecek.

Tophane'de nargile kafe dönemi bitti
Tophane'de nargile kafe dönemi bitti
GİRİŞ 04.05.2015 09:55 GÜNCELLEME 04.05.2015 09:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul'un en meşhur nargile kafelerinin yer aldığı Tophane'de nargile dönemi artık sona eriyor. Galata Port Projesi kapsamında yıkılacak olan 20 nargile kafeden 14'ü kapısına kilit vurdu.

Geriye kalan 6 dükkan ise bu ay içerisinde kapanıyor. Doğuş Grubu'nun yapacağı Salı Pazarı Kruvaziyer Projesi içerisinde kalan Tohane'de nargile kafeleri işleten kiracılara tahliye davası açıldı. Tahliye davası sürerken karşı dava açan mekan sahiplerinden büyük bölümü, ödemedikleri kiraların silinmesi, bazıları ise bir yıllık kira parası karşılığı dükkanlarının kapısına kilit vurdu. Yaklaşık 1.5 milyar dolara malolacak projede, nargilecilerin tahliyesiyle ile bir adım daha atılmış oldu. 20 yıldır Tophane'de mekan çalıştıran Katmerler Nargile'nin sahibi Ferhat Katmer, "Artık direnecek, dayanacak gücümüz kalmadı. Ben artık vazgeçtim bu işten. Şirketin temsilcileri ile görüşüyoruz. Onlar bize, 'Bir yıllık kira verelim çıkın' diyor. Biz ise, 'Biraz daha fazla verirseniz, çalışanlarımızın tazminatlarını öderiz' diyoruz. Orta bir yol bulunursa biz de bugün yarın kilit vururuz" diye konuştu. Galata Port Projesi kapsamında yıkılacak olan günde on binlerce kişinen geldiği Tophane'deki nargile kafelere geçen ay, 'boşaltın' yazısı gitmişti. 

KAYNAK: ERHAN ÖZTÜRK - SABAH
YORUMLAR 1
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    evet bekleniyordu zaten
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi
Hasan Öztürk'ten dikkat çeken Cumhur İttifakı yazısı