Kediyi arka ayaklarından asıp köpeklere boğdurdu

Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde bir kişinin, bahçesine giren kediye yaptığı işkence yürek sızlattı.

GİRİŞ 09.05.2015 15:11 GÜNCELLEME 09.05.2015 15:56
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

İddiaya göre, Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra beldesinde yaşayan Ö.R. bahçesine giren kediyi yakaladı. Kediyi arka bacaklarından elleri ile tutarak sarkıtan Ö.R. 2 köpeğin kediyi parçalamasına neden oldu.

Kediye yaptığı işkence anını sosyal paylaşım sitesinde paylaşan Ö.R. büyük tepki topladı. Vatandaşlar, Ö.R’nin ve işkence görüntülerini çeken şahsın yakalanıp cezalandırılması için kampanya başlattı.

Konuyu takibe alan Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO), Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Kırklareli Valiliği’ne, Kırklareli Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’ne şikayet dilekçeleri ile suç başvurusunda bulundu.

İŞİNE SON VERİLDİ

Şahsın çalıştığı iş yeri ise sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada hayvanlara yapılan durumu kınadıklarını belirterek şahıs hakkında gerekli işlem yapılarak işine son verildiğini duyurdu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) Başkanı E.Yasin Yılmaz, "3 Mayıs 2015 tarihinde isminin Ö.R. olduğunu öğrendiğimiz kişi sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığı ile Alman av köpeklerinin yetiştirildiği bir gurupta bahçeme giren kedinin son durumu başlıklı bir video paylaşmıştır.

Bahse konu video izlendiği zaman Ö.R. isimli şahısın bahçesine giren bir kediyi iki elleri ile arka bacaklarından tutarak sahibi olduğu av köpeklerine parçalattığı hatta bu köpeklerin bu kediye asılı kalarak çırpındıkları görüntülerini paylaşması üzerine Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) Facebook resmi adresinden bu videoyu paylaşarak kamuoyu oluşturmuş Change org adresinden imza kampanyası başlatmıştır.

Bu şahısın cezalandırılmasını isteyen kişi sayısı 10 bin 900’ü geçmiştir. Bu olay hayvanseverler arasında büyük infiale yol açmıştır. Ö.R. aynı dakikalar içinde facebook profilini kapatmıştır.

Bahse konu video ile alakalı olarak SOHAYKO, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Kırklareli Valiliği’ne, Kırklareli Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’ne şikayet dilekçeleri ile başvurularda bulunmuştur.

Bahse konu şahısın Kırklareli Büyük Mandıra Sinanlı köyünde yaşadığı tespit edilmiştir. Konuyu Kırklareli Hayvan Hakları Dernekleri ve Kırklareli Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Av. İlknur Devrim Kantarcı yakinen takip etmektedir.

Ayrıca şahısın çalıştığı firma şahıs ile ilgili açıklama yaparak aynı dakikalarda şahısın işine son verdiğini beyan etmiştir. İsmi anılan şahısın 2 sene önce çalışmış olduğu firma ise, şahısın 2012 yılı içinde işten ayrıldığını ve bu olayı kınadığını dile getirmiştir. Büyük Mandıra İlçe Jandarma Komutanlığı konu ile ilgili tahkikatını tamamlayıp dosyayı savcılığa intikal ettirecektir" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 49
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynısı bu insan kılıklı yaratığa uygulanmalı kısasa kısa
    Cevapla
  • khalid 8 yıl önce Şikayet Et
    idam
    Cevapla
  • Savcılık 8 yıl önce Şikayet Et
    ceza davası açmalı.
    Cevapla
  • osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahım seni kahrı perişan eylesin insallah..
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    yazık çok yazık bu nasıl bi vahşettir...seni yaradan rabbim onuda yaratmadımısen işkence yap diyemi yaratti rabbim...muhakkak ki bu dünyada ve diger tarafta bedelini ödeyeceksin.utanç verici insanlık adına.ALLAH ıslah etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı