Maymuna verilen isim Kraliçe'yi çılgına çevirdi

Japnoya'da bir maymuna verilen isim Kraliçe II. Elizabeth'i çileden çıkardı.

Maymuna verilen isim Kraliçe'yi çılgına çevirdi
Maymuna verilen isim Kraliçe'yi çılgına çevirdi
GİRİŞ 10.05.2015 09:56 GÜNCELLEME 10.05.2015 10:01
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Japonya'daki Takasakiyama Doğal Yaşam Parkı'nda yeni doğan maymuna, Prens William'ın kızı Charlotte'un adı verildi. Kraliçe II. Elizabeth, bu olaya sert tepki gösterdi. Japonlar ise, 'Maymunun adı değişmeyecek' cevabını verdi.

Kraliçe çıldırdı Kraliçe II. Elizabeth, bu kez sert kayaya çarptı. Cambridge Düşesi Kate Middleton ve Prens William, 2 Mayıs'ta dünyaya gelen bebeklerine Charlotte adını verdi. Japonya'daki ünlü Takasakiyama Doğal Yaşam Parkı'nda da 3 gün önce doğan maymuna Charlotte adı verilince, İngiltere Kraliyet ailesi ayağa kalktı. Kraliçe II. Elizabeth başta olmak üzere birçok Kraliyet üyesi, Japonya'ya tepki gösterdi.

Maymunun adının hemen değiştirilmesi talep edildi. Takasakiyama'da yeni doğan hayvanların isimleri oyla belirlendiği için, Japon yetkililer bu çağrıya kulak asmadı. Ayrıca, "Maymun Chorlette çok şirin. Bu kesinlikle bir hakaret değil. Adını değiştirmeyeceğiz" açıklaması yapıldı. İngiltere Başbakanı Cameron'un Japon mevkidaşı Şinzo Abe'yi telefonla arayacağı ve bu konuda yardım isteyeceği iddia edildi.

Ancak İngiltere'nin tüm baskılarına rağmen Japonlar'ın bu karardan vazgeçmeyeceğine dikkat çekildi. Japon maymun Charlotte'a olan ilginin Kraliyet ailesinin yeni prensesi Charlotte'a gösterilenden daha fazla olması nedeniyle Kraliçe Elizabeth'in rahatsızlık duyduğu da iddialar arasında. Çünkü İngiltere'deki sosyal medya kullanıcılarının, maymun Charlotte'un fotoğraflarını binlerce kez paylaşarak bir rekor kırdığı ifade edildi. İşte İngilizler'in iki Charlotte hakkındaki yorumları... nnKate ve William kızmasın ama Japon Charlotte daha sevimli. nnKraliçe, Japonya'yı işgal eder mi acaba? Ederse şaşırmayız! nnOyum maymun Charlotte'a... Çünkü daha doğal ve anne-babası günahsız. nnİngiliz anahtarı bakalım Takasakiyama Doğal Yaşam Parkı'nı açabilecek mi? nnBir maymuna bu ismin verilmesi aslında çok aşağılayıcı. Ancak maymun Charlotte yani 'Şarlot' daha sevimli. nnJaponlar, Charlotte'un annesine Kate, babasına William diyebilir. nnKraliçe Elizabeth'in adı, kısa sürede birçok ülkedeki maymunlara verilebilir mi? Bence 'Evet'...

YORUMLAR 41
  • naci 8 yıl önce Şikayet Et
    Japonlar hakaret kastıyla bi şey yapmazlar İngilizler havadan nem kapmış
    Cevapla
  • PEYGAMBERLERE 8 yıl önce Şikayet Et
    HAKARET EDENLER İFADE ÖZGÜRLĞÜ OLUYORDA BU NE DEN olmasın
    Cevapla
  • Gyan 8 yıl önce Şikayet Et
    Elizabeth asıl tehlikenin farkına varmamış, kendi ismi Türkiye'de ne anlama geliyor
    Cevapla
  • Abdullah fani 8 yıl önce Şikayet Et
    Vay Kraliçe bacı vay, sen dünyayı hala eski dünya zannediyorsun. Daha doğrusu neyin ne olduğunu biliyorsun ama bilmemezlikten geliyorsun. Gelmeye devam et.
    Cevapla
  • osmanlıserdarı 8 yıl önce Şikayet Et
    geçen bir çizgi film izledim..tavsiye ederim ateş böceklerinin mezarı..bu çizgi filmi izledikten sonra japonların ingiliz ve abd lilere nefret duymasını onları maymuna benzetmelerine hak verceksiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır