Evinin kolonundan "elektrik direği" çıktı

Deprem sonrası Düzce'de inşa edilen tek katlı evlerden satın alan kadın, evinin ortasından geçen elektrik direği nedeniyle endişeli.

GİRİŞ 12.05.2015 05:40 GÜNCELLEME 12.05.2015 05:52
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Deprem sonrası yurtdışından gelen yardımlarla Düzce'de inşa edilen tek katlı evlerden satın alan iki çocuk annesi kadın, evinin ortasından geçen elektrik direği nedeniyle endişeli.

Nazmiye Tahtacıoğlu (41), 1999 Düzce depremi sonrasında depremzedeler için yapılan evlerden birini satın aldı. Tahtacıoğlu, bir süre sonra evinin çatısında elektrik direği olduğunu fark etti.

Durumu komşularına soran Tahtacıoğlu, "senin evinin içinden elektrik direği geçiyor" cevabı alınca ilgili dağıtım şirketi görevlilerine durumu bildirdi.

Elektrik direğinin kaldırılması yönündeki girişimlerinden sonuç alamayan Tahtacıoğlu, fırtınalı ve yağmurlu havalarda bir telin koparak yaşamlarını tehdit etmesi tedirginliğiyle yaşamaya başladı.

Tahtacıoğlu, AA muhabirine,  evi bütçesine uygun bulduğu için satın aldığını, çatıdaki elektrik direğini ise fark etmediğini söyledi. Salonunun ortasındaki kolonun binanın sağlam olması için yapıldığını düşündüğünü anlatan Tahtacıoğlu, şunları söyledi:

"Bir süre sonra çatıdaki direği fark ettim. Ancak evin içinde direğin uzantısı olmaması nedeniyle duruma anlam veremedim. Komşularımın uyarısıyla direğin gizlendiğini öğrendim. Binamın ortasından geçerek çatıdan çıkan direk, evin içinde ise kolon görünümü verilerek kaplandığından belli olmuyor. Yaptığım müracaatlardan sonuç alamadım, tek isteğim bu direğin kaldırılması."

"Korku dolu yaşam"

Tahtacıoğlu, bir oğlunun askerde olduğunu, diğer çocuğuyla korku içinde hayatlarını sürdürdüklerini dile getirerek, evinin tapulu olduğunu, yapı izniyle ilgili sorunu bulunmadığını aktardı. Tahtacıoğlu, şöyle konuştu:

"Direğin kaldırılmasına yönelik girişimlerim sonrası dağıtım şirketi görevlileri, evin içine elektrik direğinin gizlenmesiyle ilgili ceza alabileceğimi söyledi. Ben de korkarak işin peşini bıraktım. Maddi olarak zaten gücüm yok. Ayrıca, buranın bir atölyeye elektrik sağlanan özel hat olduğundan dağıtım şirketinin sorumluluğunda olmadığı bilgisi de verildi. Bu evler o dönem yardım için hızlıca inşa edilmiş. Demek ki o yıllarda elektrik direğin yerini değiştirmek mümkün olmamış.  Evin eski sahibi de bu direği buradan kaldırmak için çok uğraşmış ama sonuç alamamış. Yetkililerden yardım bekliyorum. Huzurlu uykuya hasret kaldım."

YORUMLAR 20
  • Göktuğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    Ayıplı mal satılmış teyzeye, gerekli mercilere başvurup parasını geri alabilir.
    Cevapla
  • tarafsız 8 yıl önce Şikayet Et
    yorumlara bakıyorumda hep teyzeyi suçluyorsunuz...zaten bu ülkede kimse güçlüyü karşısına almak istemez ...yav hiç mi vicdan yok bu şirkete Allah bunları bildiği gibi yapsın
    Cevapla
  • Sami Ustaoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    Helâl sana kanki. İnsan bir bakar. Idanin ortasındaki bu direkdene diye neden sormamış? Peki ne yapalım simdi? Devlet size tazminatımı versin? ben tam ne istediğini anlayamadım.
    Cevapla
  • Rana 8 yıl önce Şikayet Et
    pazardan limon mu alıyon teyzem...insan bakar bi alırken...ev bu yani...
    Cevapla
  • hesen 8 yıl önce Şikayet Et
    alırken evi görmedenmi almış ben büyük sorunu olan bir araç alırsam suç benim değilmi alırken düşüneceksin sonradan böyle kendini dövmemek için araştıracaksın farklı kişilerden fikir alacaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor