Yalova'da Türkiye’ye örnek cemevi yapılacak

Yalova Belediyesi ve Cem Vakfı işbirliği ile projelendirilen Yalova Cemevi ve Kültür Merkezi’nin temeli yarın atılacak.

Yalova'da Türkiye’ye örnek cemevi yapılacak
Yalova'da Türkiye’ye örnek cemevi yapılacak
GİRİŞ 23.05.2015 16:24 GÜNCELLEME 23.05.2015 16:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Törene Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan da katılacak.

Cem Vakfı Yalova Şubesi Başkanı Sinan Giray, yarın Bağlarbaşı Mahallesi’nde temeli atılacak olan merkez ile ilgili bilgi verdi. Cem Vakfı’nın merkez dışında ilk şubesi olduklarını belirten Giray, yapılacak olan Cemevi ve Kültür Merkezi’nin de Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. 

Giray, Türkiye’deki ve yurtdışındaki birçok cemevine gittiğini kaydederek, “Cami dediğimiz zaman bir algı var. Biz de bunu düşünerek bir cemevi projesi oluşturduk. İnşallah bunu Türkiye’ye hediye etmiş olacağız. İnşallah bu da Yalova’da olacak. Merkez sadece Perşembe günlerinde ibadet için kullanılacak, diğer günlerde ise sosyal ve kültürel çalışmalara ev sahipliği yapacak. İnsanlar arasında sevgi, saygı ve hoşgörüyü geliştirmek amacıyla, insanları bir araya getirecek” dedi. 

Projeyi Prof. Dr. Hülya Turgut’un yaptığını ifade eden Giray, şöyle devam etti:

“Tasarlanan binanın, bölgenin gelecekteki kent karakterine, çağdaş bir kültür yapısı olarak katkısı olan bir bütünlüğe ve dile sahip olabilmesi, bina ve bina etrafında oluşacak kentsel çevre ile ilişkili bir ölçeğin, teknoloji, işlevsellik ve estetik ile birleşimi, tasarımın özünü oluşturmuştur. Tasarım, cem salonu, lokmaevi ve özellikle sosyal ve kültürel işlevlerle bütünleşecek. Eğitim ve kültür mekânları olarak üç ana işlev olarak ele alınmış ve dört gruba ayrılmıştır. Amacımız cemevlerine yapısal bir örnek oluşturmaktı.” 

Giray, Yalova Cem ve Kültür Merkezi’nin 2 bin 330 metrekare arsa üzerinde toplam 3 bin 354 metrekare inşaat alanından oluşacağını kaydederek, binan bir yıl içinde tamamlanacağını ve 6 milyon liraya mal olacağını söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    cemevi nedir ya???
    Cevapla
  • ............... 8 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah yalnızca alevilere değil sünni olan nakşibendi,süleyancı gibi cemaatlere böyle külliye yapmayı müsaade ederler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!