İkizleri vardı, şimdi altız bekliyorlar

İzmir'de yaşayan Pınar ve Ercan Tan çifti, ikiz bebeklerinin birinci yaş gününe 6 gün kala altız bebekleri olacakları haberini aldı.

İkizleri vardı, şimdi altız bekliyorlar
İkizleri vardı, şimdi altız bekliyorlar
GİRİŞ 23.05.2015 17:04 GÜNCELLEME 23.05.2015 17:19
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Çift bir anda 8 çocuğa sahip olmalarına sevinirken devletten doğacak çocukları için bakıcı ve mama yardımı istedi.

Bayraklı ilçesi Yamanlar semtinde yaşayan Ercan (29) ve Pınar Tan (29) çifti, evlendikten sonra ilk bebeklerini anne karnında kaybetti. Bir süre sonra pazarlama işi yapan Pınar Tan, hamile kaldı ve ikiz çocukları olacaklarını öğrendi. İlk çocuklarını daha doğmadan kaybeden genç çift ikiz çocukları olacaklarını öğrenince büyük sevinç yaşadı. Pınar Tan, 29 Mayıs 2014 de ikiz bebeğini dünyaya getirdi. Tan çifti, kız çocuklarına Ecrin ve İkra ismini koydu. Çocuklar dünyaya geldikten sonra Pınar Tan, ikizlere bakmak için işten ayrıldı. Fırında çalışan Ercan Tan ise bir süre sonra işten ayrıldı. İşsiz kalan Ercan Tan, çocuklarına bakabilmek için geçici olarak her işte çalışmaya başladı. Pınar Tan, tekrar hamile kalınca, kontrol için doktora gitti. Ultrasonda büyük şok yaşayan genç anne, altız çocukları olacağını öğrendi.



ÖNCE ÜÇÜZ SONRA ALTIZ OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Tek başına doktora kontrole gittiğini söyleyen Pınar Tan, şöyle konuştu: "Kontrolde ilk üçüz olduğunu söylediler yarım saat sonra bir daha kontrol ettiklerinde altız olduklarını söylediler. O an şok oldum. Eşimi telefonla aradım söyledim. Eşim telefonu kapattı. İki saat sonra beni aradı tekrar. İkizlerden sonra bir bebek heyecanlı ama 6 tane çok zor olacak. Nasıl bakacağız 6’sına birden. İkizlerde çok zorlandım. Maması, bezi, uyutması. Şimdi altızlarla birlikte 8 tane olacak. Pek aynı evde düşünemiyorum kendimi. Bakıcı yardımı istiyoruz. Biz karşılayamayız 8 çocuğun masrafını’ dedi."

HABERİ ALINCA ŞOKE OLDUM

Haberi aldığında şoke olduğunu dile getiren Ercan Tan ise, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eşim ilk hamile olduğunda ikiz çocuk beklemiyorduk. İlk duyduğumuzda sevindik. Allah’a şükür sağlıklı bir şekilde doğdular. Tekrar çocuk sahibi olmayı düşündük. Ama altız beklemiyorduk. Altız duyunca ben şok yaşadım. Neye uğradığımı şaşırdım. Ne yapacağımı bilemedim ve bu çocuklara nasıl bakabileceğimi düşünmeye başladım. İki çocuğun geleceğini sağlayabilirim ama 8 çocuğun geleceğini sağlayamam. Bu konuda devletimizden bakıcı desteği istiyoruz. Yardım ederlerse mama ve bez istiyoruz. Başka da bir şey istemiyoruz. Sıkıntılardan dolayı işten çıkmak zorunda kaldım. Devamlılığı olmayan geçici işte çalışıyorum. İkiz bebeklerim için gece gündüz çalışıyorum. Altız bebekler doğunca artık eve giremeyeceğim çalışmaktan. Çocuklar için devletimizden hayırseverlerden iş istiyorum. En azından çocuklar demesin ‘Baba bizi dünyaya getirdin ama ne yaptın’ Allah’ın verdiğini ben alamam. Allah’ın takdiri ilahisi. Sağlıklı sıhhatli doğsunlar.’’

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 29
  • Ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    Bakıcı olmadan bir anne zor yetişir 8 bebeğe. Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • freeman 8 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah Sübhanallah Allah yar ve yardımcınız olsun.. Allah herkese nasip etsin..
    Cevapla
  • Maşallah 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun haberlerde görünce bende çok sevindim nedense anlamadım :) Devletimiz hayırseverler inş. yardımcı olurlar
    Cevapla
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    Olmayalarada verir inşallah
    Cevapla
  • serapspn 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yardimcisi olsun ailenin Cok guzel bi okadarda zor Devletbaba sahip cikmali reklam sektoru de bebislere
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...