'Ben dolandırılmam' dedi böyle dolandırdılar!

Konya'da "Herkes dolandırılsa ben dolandırılmam" diyen emekli vatandaş kredi kartından 800 lira dolandırıldı.

'Ben dolandırılmam' dedi böyle dolandırdılar!
'Ben dolandırılmam' dedi böyle dolandırdılar!
GİRİŞ 29.05.2015 12:33 GÜNCELLEME 29.05.2015 12:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Konya'da para iadesi yapma bahanesiyle bir emeklinin kredi kartı bilgilerini alan dolandırıcılar, internetten 800 liralık dolandırıcılık olayına karıştı. Mehmet Eren, "Herkes dolandırılsa ben dolandırılmam" dediğini hatırlatarak üzüntüsünü dile getirdi.

Mehmet Eren'e (44), telefonla ulaşarak bireysel yaşam merkezinden aradığını söyleyen kişi, geçen yıl banka üzerinden sigorta parası kesildiğini, bu paranın iadesini yapmak istediklerini kaydetti.

Kredi kartı bilgilerini verdikten kısa süre sonra hesabından 800 liralık alışveriş yapıldığını fark eden Eren, durumu polise bildirdi.

Eren, yaptığı açıklamada, arayan kişinin dolandırıcı olmasından şüphelendiğini, bunu karşısındaki kişiye de ilettiğini ifade etti. Şüphelinin konuşmalarıyla para iadesi yapılacağına dair kendisini ikna etmeyi başardığını dile getiren Eren, şunları kaydetti:

"Kredi kartımın üzerindeki numaraları istedi, ben de verdim. Güvenlik kodunu vermek istememem üzerine telefonu bir başka kadına aktardılar. Kadın beni ikna edince önce numarayı ardından da telefonuma gelen şifreyi verdim. Anında internet üzerinden yaklaşık 800 liralık alışveriş yapıldığını fark ettim. Bankayı arayarak kartımı iptal ettirdim. Polis merkezine şikayette bulundum. Vatandaşlarımız uyanık olsunlar. Kimseye inanmasınlar. 'Herkes dolandırılsa ben dolandırılmam' diyordum. Ama aynı tuzağa ben de düştüm. Herkes dikkatli olsun. Benim canım yandı bir başkasının canı yanmasın."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • kislaliyiz.com 8 yıl önce Şikayet Et
    uyanık sandıgını zanneden saf vatandaş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama