Ölmeden önce yaptırdığı mezarında dua ediyor!

Amasya’nın Suluova ilçesinde yaşlı bir adam evinin önünde yaptırdığı mezarının başında sabahları Yasin-i Şerif okuyup dua ediyor.

Ölmeden önce yaptırdığı mezarında dua ediyor!
Ölmeden önce yaptırdığı mezarında dua ediyor!
GİRİŞ 14.06.2015 09:14 GÜNCELLEME 14.06.2015 12:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

10 yıl önce şeker hastalığı sonucu kesilen ayak parmağını kefenletip Fatih Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde bulunan 20 yıl önce kendisinin diktiği çam ağacının dibine yaptırdığı ay-yıldız desenli mezara defnettiren 77 yaşındaki İzzet Çördükçü, öldüğünde bu mezara gömülmek istediğini söyledi.

16 yıl köylerde fahri imamlık yapıp sonra girdiği esnaf odasından emekli olduğunu, üzerine adını, soyadını ve doğum yılını yazdırdığı mezar taşını görenlerin de duruma şaşırdığını anlatan evli ve 4 çocuk babası İzzet Çördükçü, “Her cuma gecesi, hava iyi olursa her gün sabah namazından sonra oturur burada Yasin-i Şerif okurum. Bütün geçmişlerime, kendi ruhumun makamına, ümmeti Muhammed’in ruhlarına bağışlarım” dedi.

Eşi Meliha’nın da duruma alıştığını, iki yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonucu yatalak hale gelirken uzun süren tedavi sonucu tekrar sağlığına kavuştuğunu anlatan Çördükçü, “Ağaçları çok sevdiğimden dolayı çocuklarıma diyorum ki, ‘beni bu ağacın dibine, bu bahçeye defnedin.’ Çocuklarım da 'baba biz senin yerini satmayız ama biz gittikten sonra torunların satar. Alan adam da gelir üzerine ev, ocak, ahır yaparsa olmaz' diyorlar. Buraya defnetmeye rıza göstermiyorlar. İstanbul’da ölürsem İstanbul'a, Suluova’da ölürsem Derebaşalan köyünde annemin ayak ucuna yer ayırttım oraya defnedecekler. Ancak öldükten sonra yine bu mezar taşları üzerime gelecek” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • servet 8 yıl önce Şikayet Et
    Millet neyin derdinde bizimkiler neyin derdinde..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail''den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü