Otomotiv devinde şok: Robot işçiyi öldürdü

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in Baunatal kentindeki fabrikasında bir işçinin üretim robotu tarafından öldürüldüğü açıklandı.

Otomotiv devinde şok: Robot işçiyi öldürdü
Otomotiv devinde şok: Robot işçiyi öldürdü
GİRİŞ 02.07.2015 18:00 GÜNCELLEME 02.07.2015 18:00

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in Baunatal kentindeki fabrikasında bir işçinin üretim robotu tarafından öldürüldüğü açıklandı.

Frankfurt'un 100 kilometre kuzeyindeki üretim tesisinde meydana gelen olay sonucu ağır yaralanan 21 yaşındaki işçi, hastaneye kaldırılmasına rağmen hayatını kaybetti.

Volkswagen'den yapılan açıklamada, hayatını kaybeden işçinin üretim robotunun montajı için tesise geldiğini, montaj sırasında robot kolunun işçiyi yakaladığını belirtti.

"Kaza insan hatası"

Açıklamayı yapan Volkswagen sözcüsü Heiko Hillwig, kazanın insan hatası nedeniyle meydana geldiğini de sözlerine ekledi.

Hillwig, "Robot farklı görevleri yerine getirmek üzere programlanabiliyor. Rutin işi araç montajı sırasında otomobil parçalarını alıp kaldırmak" dedi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, kaza sırasında üretim tesisinde başka işçiler de bulunsa da soruşturmanın devam etmesi nedeniyle işçilerin kamuoyuna açıklama yapması istenmiyor.

Sosyal medyada Terminator göndermesiHaberi sosyal medyadan duyuran Financial Times muhabirlerinden Sarah O'Connor ise, beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı.

"Robot insan öldürdü"

Twitter mesajında 'Robot insan öldürdü' diyen O'Connor'a Terminator film serisine gönderme yapan yüzlerce yanıt geldi.

Yapay zekanın gelişmesiyle birlikte robotların insanlara karşı savaş açtığı bir dünyayı konu alan Terminator filmlerinde yer alan Sarah Connor karakteri ile Financial Times muhabiri Sarah O'Connor'ın isim benzerliği, sosyal medyada büyük yankı buldu.

O'Connor'a gelen yanıtlar arasında 'Skynet çöktü. Kaç Sarah Kaç!' ve 'Sarah artık tek umudumuz sensin. Direniş seni sonuna kadar destekliyor' gibi yorumlar vardı.

O'Connor ise takipoçilerinin konuyu alaya almasına tepki göstererek "Bir insan öldü bunu unutmayın lütfen" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...