Dişçiye gitti ‘hafızası çekildi’

İngiliz ordusunda görevli bir askerin 14 Mart 2005’te yaptığı diş hekimi ziyareti, hayatını ‘tümden’ değiştirdi.

Dişçiye gitti ‘hafızası çekildi’
Dişçiye gitti ‘hafızası çekildi’
GİRİŞ 17.07.2015 07:26 GÜNCELLEME 17.07.2015 07:26

Rutin bir kanal tedavisi gören adı açıklanmayan İngiliz asker, o günden beri ileriye dönük bellek kaybı yaşıyor ve her sabah, 14 Mart 2005 gününe uyandığını sanıyor. Adı ‘WO’ olarak verilen asker, lokal anestezi ile kanal tedavisi yapılan dişçi koltuğundan kalktığından beri, 90 dakikadan daha uzun hafıza oluşturamıyor ve her sabah o meşum güne uyandığını sanıyor.

GÜNLÜKLE YAŞIYOR

İki çocuk babası WO, hayatını elektronik günlüğü sayesinde yürütebiliyor. Her sabah kim olduğuna dair bilgileri yeniden ‘beynine yükleyerek’ işe başlıyor, evliliğini, ölümleri, çocuklarının doğum günlerini her gün yeniden öğreniyor. Kendisini en çok sevgili köpeklerinin öldüğünü öğrenmenin şaşırttığını söyleyen WO, ‘Hafıza problemim olduğunu biliyorum. Mart 2005 sanıyorum, ama öyle değil’ diyor.

FİLMİN AYNISI

WO vakası, Drew Barrymore ve Adam Sandler’in başrollerini oynadığı, ‘First 50 Kisses’ (50 İlk Öpücük) filminin hikâyesiyle neredeyse aynı. Bu filmde de erkek oyuncu, âşık olduğu kadın hafızasını kaybedip her gün aynı güne uyandığını sanmaya başlayınca, kadın oyuncuyu her gün yeniden kendine âşık etmeye çalışan bir karakteri canlandırıyordu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi