Batığı dinamitleyip hurdacıya sattılar!

Resif oluşması, balıklara yuva ve dalış turizmine katkı sağlaması için batırılan sahil güvenlik botu, dinamitlenerek hurdacıya satıldı.

Batığı dinamitleyip hurdacıya sattılar!
Batığı dinamitleyip hurdacıya sattılar!
GİRİŞ 02.08.2015 12:55 GÜNCELLEME 02.08.2015 12:55

Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Türkiye’nin en gözde dalış merkezlerinden Dalyan Deresi açıklarına 2012 yılında batırılan ‘TCSG 121’ isimli sahil güvenlik gemisi, Fethiye’deki dalış okullarının umudu olmuştu. Dalgıçları şaşırtan hızlılıkta balık resifi oluşturan batık ilk yıl 3 bin kişi tarafından ziyaret edilirken geçen yıl yaklaşık 10 bin kişi dalarak ziyaret etmişti. Askeri geminin batırılması ile ilgili su altında çekilmiş görüntüler ise ilçenin tanıtımı için kullanılmıştı. Ancak yaklaşık 28 metre derinlikteki batığı kimliği meçhul hurdacıların dinamit kullanarak parçalayıp bazı bölümlerini götürmeleri hem deniz dibinde oluşan başta orfoz ve diğer balık türleriyle deniz dibi florasını da katlettiği ileri sürüldü. 

‘Turizme darbe vuruyor'

Türkiye su altı federasyonu Fethiye dalış merkezleri bölge temsilcisi Selami Tunçeli yaptığı açıklamada dalış turizmine darbe vurulduğunu söyleyerek “Şu anda batık bir leş haline gelmiş. Maalesef 35 kuruş paranın peşinde olan hurdacı arkadaşlarımız bombalamışlar. Dinamit atmışlar. Parçalayıp içindeki flaşları kesmişler. Vanaları kesip parçalamışlar. Şu anda teknenin içine girilmiyor. Geçen sene 4 bin kişi daldırdım. Ve tüm odaları, içindeki tüm yatakhanesini kaptan köşkünü her şeyini gezebiliyorduk. 42 metre boyunda ki bu sahil güvenlik teknesini buraya getirmek için 55 bin TL  masraf edinmişti. Parası ödenemeyecek bir emek var burada. Geçen sene altında orfozlar yaşıyordu. Çok güzel bir flora oluşmaya başlamıştı. Ancak bombalandıktan sonra dağıtıldıktan sonra maalesef tek bir canlı bile kalmadı. Şuanda gittiğimiz zaman bir batığa değil leşe dalıyorsunuz. Bu hepimiz için üzücü. Hiç değilse bu haliyle muhafaza edelim. Bundan sonra daha kötü hale gelmezse seviniriz” dedi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi