Para koleksiyonuyla zenginlere meydan okudu

Gaziantep'te inşaat işçisi olan para koleksiyoncusu Esat Kaplan, zengin iş adamlarına meydan okudu.

Para koleksiyonuyla zenginlere meydan okudu
Para koleksiyonuyla zenginlere meydan okudu
GİRİŞ 23.08.2015 16:41 GÜNCELLEME 23.08.2015 16:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birçok medeniyete ait paraları biriktirip, kendi imkanlarıyla Para Müzesi kuran inşaat işçisi Esat Kaplan, parasıyla adam tarttı. Birçok medeniyete ait paraları biriktiren Kaplan, iki tona yakın parası olduğunu söyledi.

"20 ADAMI PARAMLA TARTARIM"

"Bu kadar çeşit para kimsede yok" diyen kaplan, zengin iş adamlarına meydan okuyarak "20 tane adamı paramla tartarım" dedi. Dünya ekonomisi ve Türk ekonomisinin çalkalandığını anlatan Kaplan, şunları söyledi:

"BENDE DE PARA ÇOK"

"Bende de para çok. Ben adamı parayla tartarım. Parasına güvenen varsa gelsin yarışalım. Bu kadar nakit parayı ve tüm milletlerin parasını bulan varsa gelsin. Bendeki para dolar, euro değil, onlardan pahalı paralar; çünkü nesil çoğalıyor, malzeme azalıyor. Burada parayla tartma olayındaki amaç insanların buraya gelip gerçek olup olmadığını görmesi bağlamında bir espridir.

"PARASINA GÜVENEN VARSA YARIŞALIM"

Espriyle beraber, aynı zamanda bir gerçektir. Az önceki genç gibi yirmi adamı aynı tartıya koyalım. Yirmisini bir tarafa, parayı bir tarafa koyacak kadar param var. Gerek altın, gerek gümüş, gerek bronz getirsinler, benim paramla tartalım. Hodri meydan. Parasına güvenen varsa, gerek dolarla, gerek euro ile yarışalım. Kimin daha ağırsa o diğerine ait olanları alsın. Şuanda iki tondan fazla param var. Belki bu akşam sayı tekrar değişir, çünkü dünyanın her yerinden bana para geliyor."

Kaplan, parasının bir kısmını terazinin bir kefesine bir kişiyi de terazinin diğer kefesine koyarak parasını tarttı.

YORUMLAR 1
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    allah akil fikir versin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt