5 yıldızlı otele Onur Özbizerdik davası

Yaralanmasında otel işletmesinin ağır kusurunun bulunduğunu iddia eden Özalp, 50 bin TL manevi tazminat istedi.

5 yıldızlı otele Onur Özbizerdik davası
5 yıldızlı otele Onur Özbizerdik davası
GİRİŞ 25.08.2015 11:07 GÜNCELLEME 25.08.2015 12:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Tarabya’daki bir otelin lobisinde Onur Özbizerdik tarafından vurulan Ahmet Ozan Özalp, gerekli önlemleri almayarak yaralanmasında ağır kusurlu olduğunu ileri sürdüğü otel işletmesine 50 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Özalp, maddi zararlarının da tespitini istedi. Özalp, geçtiğimiz yıl 21 Mart’ta kuzeninin nişan töreninin yapıldığı Tarabya’da 5 yıldızlı bir otele gitti. Otelin lobisinde vakit geçiren Özalp, burada Dündar Kılıç’ın torunu, Alaattin Çakıcı’nın ise üvey oğlu olan Onur Özbizerdik ile karşılaştı. Özalp’in tespih sallamasına sinirlenen Özbizerdik, laf attıktan sonra Özalp’i tabancayla bacaklarından vurarak yaraladı. Özalp kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Onur Özbizerdik hakkında ise yaralama suçundan dava açıldı.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne avukatı aracılığıyla başvuran Ahmet Ozan Özalp, otel yönetiminin içeriye silahlı kişilerin alınmasında gerekli özen ve hassasiyeti göstermeyerek güvenlik zaafiyetinde bulunduğunu ileri sürdü. Yaralanmasında otel işletmesini yapan söz konusu şirketin ağır kusurunun bulunduğunu iddia eden Özalp, maddi tazminatının hesaplanarak alacak olarak belirlenmesiyle 50 bin TL manevi tazminat istedi.

Mahkeme, olayda Ahmet Ozan Özalp’in ‘tüketici’, davalı otelin ise ‘hizmet sunan işletme’ olduğunu belirterek uyuşmazlığın tüketicinin korunması hakkındaki kanun kapsamında bulunması nedeniyle davayı İstanbul Tüketici Mahkemesi’ne gönderdi. 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • hursit dilaver 8 yıl önce Şikayet Et
    ben de bir otel çalışanıyım. inşallah iyi bir karar çıkar. biz de silahlar gölgesinde çalışmayı istemeyiz. 1978lerde bir bakan çifte tabancası ve otomatik silahlı korumaları ile restorana gelmişti de,allahın işi işte.. verdiğimiz salatada kucuk salyangoz çıkmıştı.. gulmeyin doğrudur bu. bakan da mataracı..o gunleri görduk..otellere silahlı adam alınmasın. ama otel idaresi bunu nasıl polise ihbar edecek..edemez.ederse ona sıkılır.en iyisi bu tip otellere rontgen cihazı koymak. yahu antalya havalimanında traş köpuğumu aldılar,çantada gözuktu diye..istanbul otellerine de bu tunell cihazlar lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
TİM'den enflasyon ve dolar açıklaması: Bir yıl da kar etmeyin