"Çocuk yapmamak" şartıyla evlendiler

Tedavi sırasında tanışan Akdeniz anemisi (Talasemi) hastası Zonguldaklı Kader Şekerci ile Aydınlı Hasan Karalı, davul zurnalı düğün yaptı.

"Çocuk yapmamak" şartıyla evlendiler
"Çocuk yapmamak" şartıyla evlendiler
GİRİŞ 31.08.2015 04:57 GÜNCELLEME 31.08.2015 04:57

Aydın'ın Efeler ilçesi Yılmazköy Mahallesi'ndeki düğüne çok sayıda davetli katıldı. Düğün boyunca pistten inmeyen, davetlilerle dans edip zeybek oynayan çift, gazetecilere yaptığı açıklamada, doktorların taşıdıkları hastalıktan dolayı evlenmelerini istemediklerini ancak kendilerinin evlenme kararı aldıklarını ifade etti. 

Rahatsızlıklarından dolayı bir şartlarının olduğunu belirten damat Hasan Karalı (22), "Çocuk yapmamak şartıyla evleniyoruz. Aslında doktorların yasakladığı bir şey değil, çocuğumuz olabilir. Ama biz ikimiz de aynı hastalığı taşıdığımız için, bunu doğacak çocuğumuza da yaşatmanın doğru olmayacağını düşünüyoruz. Bu sebeple çocuk yapmak istemiyoruz" dedi.

Devletten maddi yardım beklediklerini söyleyen Karalı, "Aldığımız ilaçlar pahalı. Sigorta bazılarını karşılıyor, bazılarını karşılamıyor. Sigortanın karşılamadığı tedavi masrafı ayda sadece 10 bin lira. Tüm Talasemiler adına, diğer Talasemili arkadaşlarımızın yardımıyla bu düğünü yaptık. Hepsinin maddi manevi destekleri oldu. Onlara ayrıca teşekkür ederiz" diye konuştu.

''BİZ HASTALIĞIMIZI SEVİYORUZ''

Bu hastalık nedeniyle çalışamadıklarını söyleyen Karalı, şöyle devam eti:

"Talasamiyi sadece Türkiye'de değil dünya çapında da duyurmak, yenmek için başvuruda bulunarak eşleştik. Herkes bu hastalığı bulaşıcı hastalık yerine görmesin bu imkansız bir rahatsızlık değil. Biz hastalığımızı seviyoruz. Şu an burada olmaktan evlenmekten çok mutluyuz. Hem kader arkadaşıyız hem de iyi bir dostluğumuz vardı. Şimdi de karı kocayız. Biz hastanede tanışarakkonuştuk. Belirli bir müddet sonra birbirimizi anladığımızı anladık ve evlenmeye karar verdik."

Kader Şekerci Karalı (24) ise ailesinin evliliğe karşı çıktığını ancak kendisinin çok mutlu olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar