3. köprüde özçekimi o gün yapmışlar!

3'üncü köprüye gizlice çıkarak özçekim yapan gençlerin 1 Kasım seçim günü gün ağarırken gizlice şantiyeye girdikleri tespit edildi.

GİRİŞ 23.11.2015 15:27 GÜNCELLEME 23.11.2015 15:28
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Karayolları Genel Müdürlüğünden (KGM), Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaatına gizlice giren iki kişinin, hiçbir güvenlik tedbiri almadan zirveye kadar tırmanak "özçekim" yaptığı olayla ilgili soruşturma ve incelemenin sürdüğü bildirildi. 

KGM'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında çıkan "3. köprüye gizlice çıktılar" haberlerine ilişkin incelemeler sonucunda bilgilendirme yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi.

Bahsi geçen izinsiz giriş olayını Pavel Smirnov ve Özcan İpar'in 31 Ekim gece saatlerinde gerçekleştirmiş olabileceğine işaret edilen açıklamada, "Şahısların genel seçimler sebebiyle çalışmalara ara verildiği dönemde, işçilerin ve kule vinç operatörlerinin görev yerlerinde olmamalarının getirdiği rahatlıktan da faydalanarak 1 Kasım seçim günü, günün ağarması ile birlikte haberlerde bahsi geçen özçekimi yaptıktan sonra kimseye görünmeden gene aynı şekilde şantiyeden çıktıkları tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Köprü genelinde 2 güvenlik müdürü, 4 vardiya amiri ve 73 güvenlik personelinin gece ve gündüz görev yaptığının paylaşıldığı açıklamada, şantiye sahasında belirli noktalarda güvenlik kameralarının mevcut olduğu, bunların incelenmesine de devam edildiği kaydedildi. Öte yandan, ilave güvenlik tedbirlerini artırmak maksadıyla da gerekli çalışmalara başlandığı vurgulandı. 

Köprü genelinde güvenlik işlerinin inşaat sahası olması sebebiyle yüklenici firma sorumluluğunda olduğunun altı çizilen açıklamada, "Her türlü güvenlik tedbirini almak veya aldırtmak zorunluluğu firmadadır. Şu anda güvenlik işleri özel bir güvenlik firması tarafından yürütülmekte olup, konu ile ilgili soruşturma ve incelemeler devam etmektedir. Olayda ihmali olanlar hakkında gerekli cezai işlemler uygulanacaktır" denildi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Köprü genelinde 2 güvenlik müdürü, 4 vardiya amiri ve 73 güvenlik personelinin gece ve gündüz görev yaptığının paylaşıldığı açıklamada ...
    Cevapla
  • AliUğur 8 yıl önce Şikayet Et
    16.kattan aşağa bakınca içim gidiyor da bu çocuklar orada yatmışlar bide.
    Cevapla
  • doğrucu davut 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi bir ceza verilmeli
    Cevapla
  • uğur 8 yıl önce Şikayet Et
    nasıl bi cesaret bu ya, ben 5. kattan yukarı bakamıyorum.
    Cevapla
  • acar 8 yıl önce Şikayet Et
    ölmeyi bayılmak sanan çocuklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!