Cezasını 24 bin adet 5 kuruşla ödemek istedi!

İzmir'de mahkemenin verdiği 1200 liralık cezayı, davacıya kızıp 5 kuruşlarla ödemek isteyen genç herkesi şaşırttı.

Cezasını 24 bin adet 5 kuruşla ödemek istedi!
Cezasını 24 bin adet 5 kuruşla ödemek istedi!
GİRİŞ 16.12.2015 15:12 GÜNCELLEME 16.12.2015 15:18
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İzmir'in Konak ilçesinde eski kız arkadaşının babasının otomobiline zarar verdiği iddiasıyla yargılanan sanık, cezasını ödemek için adliyeye 24 bin "5 kuruş" madeni para getirdi.

İzmir 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasında, sanık Emrah A, otomobile verdiği zarardan dolayı bin 200 lira para cezasına çarptırılarak, zararı karşılaması için ek süre verildi. 

Duruşmanın ertelenmesinin ardından gittiği bir banka şubesinden bin 200 lirayı 5'er kuruş olarak bozduran Emrah A. paraları 8 torbaya doldurup cezayı ödemek üzere adliyeye geldi. Emrah A, burada duruşma gününü kaçırdığı için mala zarar vermekten 1 yıl hapis cezasına çarptırıldığını öğrendi.

Emrah A, gazetecilere yaptığı açıklamada, duruşmayı kaçırmanın kendisine pahalıya mal olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"İlk duruşmada, bin 200 liralık zararın ödenmesi için hakim bana süre verdi. İlk duruşmadan çıktıktan sonra eski kız arkadaşımın babası bana 'sen beş kuruş etmeyecek bir adamsın' diye hakaret etmesi çok gücüme gitti. Ben de o sözden sonra bankaya gidip, bin 200 lirayı 5'er kuruşluk şeklinde istediğimi dile getirdim. Onlar da o miktarı 8 torbaya koyarak bana verdi. Ben de 24 bin 5 kuruşu kızın babasına vermeye gelmiştim ancak duruşma gününü kaçırarak, bir yıl ceza almışım. Mahkemede görevli memurlar, itirazımı bir dilekçeyle yazmamı istedi, ben de yazacağım. Böyle bir olayla karşı karşıya kaldığım için çok pişmanım. Duruşma gününü kaçırmam pahalıya mal oldu. İnşallah yapacağım itiraz kabul edilir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Sevket 8 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklara verilen cezalarda ebevynlerinin tek bir hedefi vardır. O da yaptığının yanlış olduğunu acıda olsa anlamasını içindir. Devlet de vatandaşına aynı şekilde yaklaşır. Bu arkadaşımız bırakın yaptığının yanlış olduğunu anlamak daha da küstah ça hareket de bulunmuş . Bazıları geç anlar . Arkadaşımızın artık bir sene zamanı var .... Inşallah kendisi için hayırlı olur..
    Cevapla
  • Abdal 8 yıl önce Şikayet Et
    Ergenekon'u değilsin fetöcü değilsin Aziz yıldırım hiç değilsin o Zaman ne diye mahkemeyi kaçırırsın be Ada'm
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Duruşma gününü kaçırması kız arkadarşının babasını haklı çıkarmış.
    Cevapla
  • kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    5 kuruş etmek için 5 kuruşlar içinde uyumaya ne gerek var goçum.
    Cevapla
  • ard 8 yıl önce Şikayet Et
    mahkemeye saygisizlik, hem de eski arkadasinin babasinin arabasina zarar vermis, resmen eskiyalik.. boyleleri hapse tikilmali, kairmizla kizimizla sokakta nasil gezecegiz bu tiplerin arasinda??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor