Tatlıcı dükkanına numaratör koydu

Gaziantep'te bir tatlıcı, bankalarda uygulanan numaratör sistemini dükkanında faaliyete geçirdi.

Tatlıcı dükkanına numaratör koydu
Tatlıcı dükkanına numaratör koydu
GİRİŞ 04.01.2016 08:25 GÜNCELLEME 04.01.2016 08:26
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Tatlıcı Garip Çoban, fabrika  işçiliğinden ayrıldıktan sonra küçük bir dükkan açarak halka tatlı satmaya  başladığını söyledi. Kentte tanınır hale geldikten sonra müşterilerinin de artmaya  başladığını ifade eden Çoban, müşteri yoğunluğu dolayısıyla iş yerinde sık sık tartışmalar çıktığını belirtti. 
 
Müşterilerin bazen birbirlerine bazen de kendisine tepki gösterdiğini  anlatan Çoban, bunun üzerine daha büyük bir dükkana taşınma kararı aldığını  kaydetti. Çoban, "Müşteriler bize de sıraya göre satış yapmadık diye tepki  gösteriyordu ve tartışmalar oluyordu. Bunun üzerine daha büyük bir dükkan tuttum.  Satışlarımızı banka sırasındaki gibi fişle yapıyoruz. Müşterimiz fişini alır,  ekranda numarası yanar ve tatlısını alır" dedi. 


 
Bu uygulamadan müşterilerinin de memnun kaldığını söyleyen Çoban,  "Herkes hakkına razı oluyor ve tartışma ve kavgalar yaşanmıyor. Hem biz memnunuz  hem de müşterilerimiz. Bu uygulamayı başlattıktan sonra daha düzenli bir şekilde  satışlarımızı yapmaya başladık. Günlük ortalama 250 büyük halka tatlı satışı  yapıyoruz. Bu uygulamayla Gaziantep'te tanınır hale geldik" diye konuştu. 

Numaratör uygulamasını 1,5 yıl önce başlattığını belirten Çoban,  "Tatlımızın tadına bakan vazgeçemiyor ve başka yerden de almıyor. Dükkanımızda 5  kişi çalışıyor. Gündüz saat 2'de çalışmaya başlıyoruz, gece saat 1'e kadar  açığız. Saat 5'ten gece 12'ye kadar yoğun bir şekilde çalışıyoruz" ifadesini  kullandı. 

Müşteriler de memnun 
 
Müşterilerden Ahmet Kaya, evinin tatlıcı dükkanına uzak olmasına  rağmen sürekli halka tatlısı almak için buraya geldiğini söyledi. Daha önce yoğunluk nedeniyle sık sık sorunlarla karşılaştıklarını  ifade eden Kaya, numaratörle tatlı alma uygulaması sayesinde tatlı sırasında  haksızlığın ve tartışmanın yaşanmadığını belirtti. 
 
Ahmet Şimşek de numaratör sisteminin kendileri açısından çok yararlı  olduğunu söyleyerek "Aldığımız sıra numarası sayesinde kimsenin hakkını  almıyoruz. Eskiden sıra yüzünden tartışmalar oluyordu ve sırada beklerken başka  birisi benden sonra gelip önüme geçerek tatlı alıyordu. Şimdi ise sıramız  geldiğinde tatlımızı rahatça alabiliyoruz" diye konuştu. 

YORUMLAR 11
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    "bu kadar şeker sağlığa zararlı" sıraya girmeden önce bunu anlatmak lazım insanlara.
    Cevapla
  • nani 8 yıl önce Şikayet Et
    sira nedir bilmeyenler icin mükemmel..bi ögrenemedik sirada durmayi..gelecek nesil ögrenir..kafa bu
    Cevapla
  • erdal 8 yıl önce Şikayet Et
    banka gibi yapmayın ama parası çok devamlı müşteriye farklı numara yani
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi fikir.Sıra olmanın ne olduğunu bilmeyen bizlere bu yaraşır.
    Cevapla
  • Recep Polat 8 yıl önce Şikayet Et
    Tatlısı benim komşum aynen haberde anlatıldığı gibi müşteri yoğunluğundan dolayı sıramatik almak zorunda kaldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...