Ölünce taziyesine gelecekler için not yazmış

Ordu'da ölen kişinin evinin kapısına, 2 yıl önce cenazesinde kullanılmak üzere seçtiği fotoğrafı ile taziyeye gelenlere yazdığı not asıldı.

Ölünce taziyesine gelecekler için not yazmış
Ölünce taziyesine gelecekler için not yazmış
GİRİŞ 11.01.2016 10:15 GÜNCELLEME 11.01.2016 10:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ankara'da yaşayan ve yaklaşık 3 yıl önce yakalandığı karaciğer rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Muharrem Canbulat'ın (76) cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Ünye ilçesine getirildi. Cenaze, Hamidiye Mahallesi'ndeki evinde helallik alındıktan sonra Merkez Büyük Camii'ye götürüldü. Burada, ikindi vakti kılınan namazın ardından Canbulat'ın cenazesi, Atatürk Mahallesi'ndeki Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

NOT ALMAYI SEVERDİ

Canbulat'ın Hamidiye Mahallesi'ndeki evinin kapısına, vasiyeti üzerine, 2 yıl önce cenazesinde kullanılmak üzere seçtiği fotoğrafı ile altına el yazısıyla taziyeye gelenler için yazdığı not asıldı. Muharrem Canbulat'ın kızı Fatma Canbulat Erdem, babasının çok düşünceli bir insan olduğunu ifade ederek, "Her anını not alırdı. Ölümünü de planlamıştı. Bize zorluk olmasın diye her şeyi not almıştı. 'Mezar yerini şöyle yapın, insanlara şu ikramlarda bulunun' gibi her şeyi yazmıştı. Bütün Ünyeli hemşehrilerini çok seviyordu. Bu yaz geldiğinde herkes ziyaretine geldi, helalleşti. Bilerek ölüme yürüdü babacığım. İnşallah mekanı cennet olsun. Allah onu utandırmasın, Allah rahmet eylesin. Bütün sevenlerinden Allah razı olsun" diye konuştu.

"DÜNYA SOHBETLERİ YAPMAYIN"

Canbulat, taziyeye gelenler için yazdığı notta şu ifadeler yer alıyor:

"Muhterem dostlarımız, hoşgeldiniz. Allah razı olsun. Hakkınızı helal edin, ben herkese hakkımı helal ettim. Bilen Yasin veya 3 İhlas, 1 Fatiha okusun. Dua etsin. Lütfen dünya sohbetlerini burada değil, ileride başka mekanlarda yapınız. Peygamber Efendimiz ‘Siz ölülerinizi yad ediniz, onlar için dua edin, affını dileyiniz, ibret alınız’ diyor. Allah hepinize sağlıklı, imanlı uzun ömür versin. Amin."

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 6
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Öldün amcacım sen. Bırakta öldükten sonra insanlar ne yapacaklarına kendisi karar versin.
    Cevapla
  • Cengizhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Rahmet Eylesin.....:((
    Cevapla
  • ucrun 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin...
    Cevapla
  • yahya 8 yıl önce Şikayet Et
    maşallAllah ne kısmetli adam not; yazmış 3 ihlas bir fatiha istemin duaya icab eder müslüman bende okuyacağım şimdi Rabbim tüm ahirette göçen ümmetti Muhammed'i Rahmetti ile muamele etsin Cennet'i ile müjdelessin Amin.
    Cevapla
  • doğan 8 yıl önce Şikayet Et
    ne düşünceli adammış maşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!