Sahte Hızır, Fatiha’yı okuyamadı

Kendisini ’Hızır Aleyhisselam’ olarak tanıtan ve 65 yaşındaki bir vatandaşı dolandırmak isterken yakalanan sanık Fatiha suresini okuyamadı.

 Sahte Hızır, Fatiha’yı okuyamadı
Sahte Hızır, Fatiha’yı okuyamadı
GİRİŞ 21.03.2016 13:45 GÜNCELLEME 21.03.2016 14:19
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kayseri’de kendisini ’Hızır Aleyhisselam’ olarak tanıtan ve 65 yaşındaki bir vatandaşı dolandırmak isterken suç üstü yakalanan sanık duruşmada Fatiha suresini okuyamadı. Sanığa 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuksuz sanık N.Ö. ve mağdur T.T. hazır bulundu. Sanık N.Ö., mahkemede sorgu ve savunmasında ’Ben Talas’ta peçete, kalem satarım. Bu amca gelip bana 5 TL verdi, ben dilenci değilim diye kabul etmedim. Bana acıdı, yardım etmek istediğini söyledi. Daha sonra bankaya gittik. O ara polis geldi ve ’bunlar sahte Hızır para verme’ dedi, kimseyi dolandırmadım" diye konuştu.

"ŞU AN SEYYİD BURHANETTİN HZ. YANIMIZDA"

65 yaşındaki mağdur T.T. ise ifadesinde 2015 yılı Aralık ayında sanığın bastonu ile yanına geldiğini belirterek, "Kıyafetlerini gördüm, 5 TL verdim, kabul etmedi. ’İyilik yapacaksan evimde tüp yok’ diyerek ’tüp parası ver’ dedi. Ben de önce 50 TL verdim, daha sonra bana Allah’ın sevgili kullarından olduğunu söyleyerek ’Sen imtihanı kazandın. Allah rızası için cebindeki tüm paranı verir misin?’ dedi. 135 TL cebimde vardı, sözleri ile hep beni etkiledi. Ben de çıkarıp verdim, evine bırakayım dedim. Kendisini Seyyid Burhanettin Hazretleri Türbesi’ne bırakmamı istedi. Oraya geldiğimizde araçtan inmedi ve bana ’Zaten o mübarek burada, şuan yanımızda’ dedi. Bana Kur’an’da bazı kıssaları öyle bir anlattı ki, çok etkilendim. Bir anda benden istediği para 5 bin 300 TL’ye çıktı. Daha sonra bankaya gittim. Bankadan 5 bin 400 TL çektim, o sıra sivil bir polis yanıma gelerek beni uyardı. Daha sonra sanığın yanına giden sivil polisler bu adamdan şikayetçi olmamı istediler. Kendisinden şikayetçiyim, benim gibi kaç kişiyi istismar edecek. Hiçbir maddi zararım yoktur" diye konuştu.

FATİHA SURESİNİ OKUYAMADI

Mahkeme Başkanı sanık N.Ö.’ye dini bilgisinin olup olmadığını sorarak, ’Fatiha’ süresini okumasını istedi. Sanık N.Ö. ise hakime dua bilmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık N.Ö.’ye ’dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 2 yıl 3 ay hapis, 3 bin 600 TL adli para cezası verdi.

(İHA)

YORUMLAR 7
  • hemso70 8 yıl önce Şikayet Et
    hizir aliesselam parami istermis para istiyorsa sahtekardir ve bunlara inananlar ne kadar saf cahil insanlar ya,benim bildigim hizir aliesselam yardim eder para dilenmez.
    Cevapla
  • Piri Fani 8 yıl önce Şikayet Et
    Bak asıl hızır imdadına yetişmiş işte.Polis sivil polis
    Cevapla
  • Vanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Insanlara din yerine din adı altında hikayeler anlatılırsa işte böyle olur.
    Cevapla
  • ehli sünnet 8 yıl önce Şikayet Et
    millet hakki tanimazi lazim. ondan sonra böyle sapiklara prim vermezler. hizir as. ölmüstür. ehli sünnet itikadi böyledir.
    Cevapla
  • Halid 8 yıl önce Şikayet Et
    Hızır bu ülkede imani bir konu haline dönüşürse böyle istismarcılarıda türer... Bu yaşlı amcalardan hızırı gördüm diyen kim varsa sorun kesin para vermiştir:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi