Kumrulular 'Memleket Lezzeti' için buluştu

İstanbul Kumrulular Derneği'nin organize ettiği Memleketten Lezzetler programının konuğu İlahiyatçı Yazar Doç. Dr. Adem Saraç oldu. Saraç, 25 yıl sonra öğrencileriyle de buluştu.

Kumrulular 'Memleket Lezzeti' için buluştu
Kumrulular 'Memleket Lezzeti' için buluştu
GİRİŞ 05.03.2017 11:35 GÜNCELLEME 05.03.2017 12:20

Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak katılan ve Kumru ilçesinde bir dönem öğretmen olarak görev yapmış olan İlahiyatçı Araştırmacı Yazar Doç. Dr. Adem Saraç, Asr-ı Saadet örneği çerçevesinde “Sevgi Toplumu” konulu konferans verdi.

Program Süleymaniye Camii İmam-Hatibi Kurra Hafız Ayhan Mansız'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Program öncesi katılanlara yöreye ait olan turşu dingili ve mısır ekmeği ikram edildi.

Programa Esenler Ak Parti İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Belediyesi danışmanı Mehmet Kaya, Eskon Genel Müdürü Abdulkadir Şengör, Esenler Meclis Üyesi Abdullah Beyrek, ORDEF Başkanı Celalettin Dervişoğlu, Ordef Genel sekreteri ve Basın Yayın 52 sahibi Sezer Turan,Ordef Eski Başkanı Sabri Çelebi, KUYİAD Başkanı Asım Zolan, Süleymaniye Camii İmam-Hatibi Kurra Hafız Ayhan Mansız, Marka 52 gazetesi sahibi Muhammet Küçüköksüz, İstanbul’da yaşayan kumrulular ve misafirler katıldı.

Dernek Başkanı Celal Zengince katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Derneğimiz, 1989 yılından beri varlığını sürdüren,sevgi ve saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdüren, yardımlaşma ve dayanışma kültür derneğidir. Derneğimiz tüzüğü gereği 1989 yılından beri eğitim adına öğrencilerimize burs vermekteyiz. İstanbul'da yaşayan hemşehrileri arasında tanışma ve kaynaşma adına çalışmalar yapıyoruz. Derneğimiz gönüllülük esasına dayanan çalışma yapan ve maddi ve manevi katkılarını sunan hayırseverlerimiz sayesinde yaşamaktadır. 15 Ocak 2017 ocak ayında yapılan olağan kongremizde yeni yönetim kurulumuzu oluşturduk. Bizler bir olursak,birlik ve beraber olursak var oluruz.Bizler hemşehrilerimize hizmet etmek ve varlığımızı hissetmek ve hissettirmek adına varız. Derneğimiz sizin katkılarıyla büyüyecek ve gelişecektir. Bu vesileyle katkı ve desteklerinizi bekliyoruz.”dedi.

Program konuşmalardan sonra Süleymaniye Cami İmam-Hatibi Kura Hafız Ayhan Mansız Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Irmak İlahi Gurubu çeşitli ilahilerini seslendirdiler.

Program çerçevesinde konferans veren İlahiyatçı Araştırmacı Yazar Doç. Dr. Adem Saraç konuşmasına Kumru ilçesinin, meslek hayatında ilk başlangıç yeri olması sebebiyle kendisini Fahri Kumrulu olarak gördüğünü söyledi. Devamında ise, “Kumru ilçesi benim stajyer memuriyetimin ve sosyal faaliyetlerimin başlangıç yeridir. Daha öncesinde hiç bir tiyatroya gitmemişken, Kumru ilçesinde bulunduğum süre içerisinde 18 tiyatro oyunu yazdım ve yönettim. Onun için benim hayatımın dönüm noktasında Kumru’nun çok önemli bir yeri vardır,” dedi.

Adem Saraç konuşmasına Kumru ilçesinde yaptığı anılarıyla devam ettikten sonra, konferans konusuna girerek konuşmasını tamamladı.

Kumru ilçesinde -1980 ve 1987 yıllarında öğretmen olarak görev yapmış Sebahattin Sarıoğlu kısa bir konuşma yaptıktan sonra Dernek Başkanı Celal Zengince dua yaparak programı sonlandırdı.

Program fotoğraf çekimi ile sona erdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'