2 bin dolara Asya turu

2 bin dolarla yola çıkan Reşit ve Ayna Çelik çifti, 9 ay süren Güney Asya turunda, 10’dan fazla ülke gezdi.

2 bin dolara Asya turu
2 bin dolara Asya turu
GİRİŞ 10.12.2017 07:31 GÜNCELLEME 10.12.2017 09:59

Annesini 2 yaşındayken kaybeden Reşit Çelik, Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yetişti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan Çelik, bugüne kadar 25’in üzerinde ülke gezdi.

 

 

Makedonya’yı gezerken tanışan Reşit ile Rus vatandaşı Ayna iki yıl önce hayatlarını birleştirdi. Evlendikten sonra ise Çelik çifti, dünyayı gezme hayallerini gerçekleştirdi.

Reşit Çelik ve eşi Ayna, 9 ay süren Güney Asya turuna çıktı. 10’dan fazla ülke gezen çift, turu Rusya’da Ayna Çelik’in memleketinde noktaladı. 20 bin kilometre yolu geride bırakan çift, kimi zaman çadır kurdu, kimi zaman yöredeki insanların evine misafir oldu. Ulaşımı ise otostop ile sağladı. Reşit Çelik, vize ve uçak biletleri hariç tüm seyahati 2 bin dolarla yaptıklarını söyledi. 

PAROLA: YEREL İNSANA SOR

Yerel bölgeleri tercih ettiklerini söyleyen Çelik, “Köy ve kasabalardaki kişilerle tanışıyorsun ve bilgi alıyorsun. Çünkü yöreyi ve hikayelerini en çok onlar biliyor. Parolamız daima ‘yerel insana sor’ oldu” diye konuştu. Ayna Çelik de, “Yola çıkın ve hayallerinizi gerçekleştirin” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı