Elektrikler kesildi hayatı tehlikeye girdi

Rize'de bakım için elektrik kesintisi uygulanan Çaykent'te cihazlara bağlı yaşayan ve hayati tehlikeye giren 14 aylık Ufuk'un evine jeneratör kuruldu.

Elektrikler kesildi hayatı tehlikeye girdi
Elektrikler kesildi hayatı tehlikeye girdi
GİRİŞ 28.04.2011 13:14 GÜNCELLEME 28.04.2011 13:14

Rize merkeze bağlı Çaykent beldesindeki bakım çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulayan AKSA Çoruh Elektrik, cihazlara bağlı yaşayan ve evindeki jeneratör çalışmayınca hayatı tehlikeye giren 14 aylık Ufuk'un evine jeneratör kurdu.

AKSA Çoruh Elektrik Müdürü Cabir Kadıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, merkeze bağlı Çaykent beldesi ve köylerde baharın gelmesiyle birlikte bakım çalışması başlattıklarını belirtti.

Kadıoğlu, ''Bakım çalışması yapacağımızı bölge halkına iki gün önceden bildirmiştik. Ancak Halil Ocak adlı vatandaşımız bizi arayarak 14 aylık torunu Ufuk'un cihazlara bağlı olarak yaşadığını ve elektrik olmaması halinde yaşama şansı olmadığını bizlere iletti. Biz de gerekli müdahaleyi yaptık'' dedi.

Evin yol kenarında olmaması nedeniyle seyyar jeneratörün bağlamasının zor olduğunu ifade eden Kadıoğlu, ''Yaklaşık 150 metrelik bir seyyar kablo ile eve ulaştık. Elektrik kesintisinden 40 dakika sonra jeneratörü bağlayarak minik Ufuk'un kullandığı cihazlara elektrik verdik. Olumsuzlukları göz önüne alarak cihazın başında bir görevli bıraktık'' diye konuştu.

Kadıoğlu, vatandaşların bu tür durumlarda kendilerinden her zaman yardım isteyebileceklerini söyledi.

Minik Ufuk'un annesi Yasemin Ocak ise Ufuk'un 6.5 aylık doğduğunu belirterek, ''Ufuk 13 ay Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde tedavi gördü. Karaciğeri gelişmediği için cihazlara bağlı olarak yaşıyor. Sürekli ciğerinin temizlenmesi ve cihazlarla bakım yapılması gerekiyor. Elektrikler kesilince bugün 40 dakika cihazları kullanamadık. Biraz daha geç kalınsaydı oğlumu kaybedebilirdik'' dedi.

Ufuk için sürekli oksijen tüpü bulundurduklarını anlatan Yasemin Ocak, ''Oksijen tüpü ile hava verebiliyoruz. Oksijen tüpümüz olmasa Ufuk'u beş dakika içerisinde kaybedebilirdik. Ancak ciğerlerini elektrikli cihazlar olmayınca temizleyemiyoruz. Allah'tan çok erken müdahale edilerek Ufuk'un hayatını kurtardık. Herkese teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

Dede Halil Ocak ise Ufuk için eve jeneratör yaptırdıklarını ifade ederek, ''Elektrik kesilince jeneratör devreye girmedi. Jeneratörde arıza oldu. Bütün aksilikler üst üste geldi. Biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerden yardım istedik. Ufuk'un hayatı elektronik cihazlara bağlı. Bu kadar erken müdahale edilmeseydi torunumu kaybedebilirdik. Yetkililere teşekkür ediyoruz'' dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı