Yerköy’de köylüler şükür duasına çıktı

Yozgat’ın Yerköy ilçesine bağlı Çakırhacılı köyü sakinleri, her yıl geleneksel hale getirdikleri şükür duasının bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdi.

Yerköy’de köylüler şükür duasına çıktı
Yerköy’de köylüler şükür duasına çıktı
GİRİŞ 09.05.2011 18:38 GÜNCELLEME 09.05.2011 18:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Köy harman alanında düzenlenen şükür duasına Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, MHP Yozgat milletvekili 2. sıra adayı Sadır Durmaz, AK Parti, MHP ve CHP Yozgat il ve ilçe teşkilatları ve çevre köy sakinleri katıldı. Öğle namazının ardından, yapılan şükür duası sonrası katılımcılara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.
   
Çakırhacılı Köyü Muhtarı Mustafa Mandıracı, açıklamasında bu yıl yağışların çiftçi açısından oldukça sevindirici olduğunu söyledi. Mandıracı, "İlimiz hububat açısından oldukça büyük öneme sahiptir. Geçmiş yıllarda yaşanan kuraklıktan dolayı istenilen seviyede ürün elde edemediğimiz gibi büyük oranda zararımız oldu. Bu yıl Allah'a şükürler olsun, yağan bol yağmurlardan dolayı ilimiz genelinde oldukça güzel hububat var. İnşallah herhangi bir sorun yaşanmadan hububatımızın hasadını tamamlarız." dedi.
   
Buğday alanları için yağışların yeterli olduğunu ve hasat dönemine kadar yağmur yağmasa da hasat edilebileceğini vurgulayan Mandıracı, sözlerine şöyle deveam etti: "Şu ana kadar yağan yağmurla ekinlerimiz hasat dönemine kadar gider. Zaten bölgemizde arpa, başak çıkardı. 1 -2 haftaya kadar da buğdaylar çıkarmaya başlar. Bu yıl hububat açısından yeteri kadar yağmur yağdı. Bu durumdan memnun olan köylümüz, şükür duasına çıkılmasını talep etti. Biz de bu talebi kabul ederek köylülerin katkılarıyla üç büyükbaş hayvan kestik ve etli pilav yaparak şükür duası düzenledik.''

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • melih ce 12 yıl önce Şikayet Et
    qwe. yağmur duası kadar şükür duasına çıkmakta önemli. allah kabul etsin. ürünlerini bereketli kazançlarını helal kılsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor