Zinayı videoya çekmek 5 kat haram!

İlahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan, siyaset sahnesinde deprem etkisi yaratan "seks kasetleri skandalını" değerlendirdi. Demircan yapanı da çekeni de ayrı tuttu...

Zinayı videoya çekmek 5 kat haram!
Zinayı videoya çekmek 5 kat haram!
GİRİŞ 24.05.2011 10:24 GÜNCELLEME 24.05.2011 10:24
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Tülay Şabatlı'nın haberi

Siyaset gündemini sarsan MHP’lilerin seks kasetleri skandalını Gazete Habertürk’e değerlendiren ilahiyatçı yazar Ali Rıza Demircan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Bizler siyasi hayatımızda çalkantılara vesile olan kaset olayını siyasi hayatımızdan bağımsız olarak ilkesel bazda değerlendirebiliriz. Zira bizler tanık olmadığımız olayları gerçekmiş gibi yorumlayarak insanları suçlayamaz.”

‘BEDEL ÖDEMELİLER’

“Evlilik dışı cinsel ilişki olan zina erkek için de kadın için de büyük bir günahtır, suçtur, çirkinliktir. İslam ahlak ve toplumdüzeninde zina şahitlik hakkını düşüren ve seçilme haklarından yoksun bırakan bir eylemdir. Özel hayatlarını çirkinleştirenler bedel ödemelidirler. Gizlice görüntüleme ve yayınlama zinanın 5 katı ayrı haramı yani günahı içine alır. Bu 5 ayrı haram; özeli araştırmak, konut dokunulmazlığını çiğnemek, insanları onaylamayamacakları şekilde anmak, çirkinlikleri topluma yaymak ve gözü çirkinliklere odaklamak olarak açıklayabiliriz. Kişiler, sivil toplum örgütleri vemedya olarak zinayı da gizlice görüntülemeyi ve yaymayı da açık bir dille yermeliyiz. Bu bizim İslami ve toplumsal görevimizdir. Bunun bedelini kadınlar ödüyor. Kadın sömürüsüdür.”

‘DİNDAR DA GİZLİ NİKÂHA BAŞVURUYOR’

“Cebinde birmiktar parası olan, fiziği olan kadınları sömürüyor. Kadınların çok büyük tepki vermesi gerekir. Dindar dediğimiz cenah da işi günahtan kurtarmak için İslami açıdan gizli nikâh yöntemine başvuruyor. Bu son derece tehlikelidir.”

‘ERKEK ÇOKEŞLİDİR’

“Biz erkekler poligamız (çok eşli), fıtratta bu var. Erkek doğasında böyle farklı kadınlarla ilişkiye girme gibi bir refleks var. Biz yapmadık.

Haber Türk

YORUMLAR 44
  • hasangaş 12 yıl önce Şikayet Et
    ele verir talkını. ali rıza hoca başkasına fetva vermek kolay sen bunları misbah demircanada söyle,yılbaşında beyoğlunu taksimi ne hale getirdiğini gördük,bilmeyenler için(hocanın oğlu beyoğlu belediye başkanı)bununda fetvasını versene hoca ,müslümanların verdiği vergiyle kafirin bayramını kutladı ve işin kötüsü buna zemin hazırladı
    Cevapla
  • Selim Akkale 12 yıl önce Şikayet Et
    METİN YAMAN VE MERTE !!! {-1- İÇİN YANLIŞ ANLAŞILMASIN!!!}. Dinde Fakihlik vardır! Lâkin Din ile Fıkıh ayrı değildir! Fakih zaten Fıkh kelimesinden türemiştir!!! Zaman içinde İlimler tasnif olurken İslâm Hukuku ile ilgili kısma Fıkıh denmiştir!!! Fıkıhda Fakihlik diye bir kavram yoktur!!! Fakih tüm Dinî İlimlerde yani kısacası Dinde Otorite olan Kişidir!!!Hadis,Tefsir ve Kelâm gibi ilimleri bilmeden sadece İslâm Hukukunun kurallarını ezberleyerek Fakih olunmaz!!! Ancak Fıkıh İlmi Hocası olunur!!! Orada da yazdığım gibi Demircan Hocanın Fakihlik gibi bir iddiasıda yoktur !!! Varsa söyleyin bende bileyim !!! Ama bir fetvayı nakletmek içinde Fakih olmaya gerek yoktur!!!
    Cevapla
  • Selim Akkale 12 yıl önce Şikayet Et
    METİN YAMAN VE MERTE !!! -4-. 20- Adamlar bu Özele Tecavüz Ahlâksızlığının failinin Ak Parti yada Gülen Cemaati olduğunu iddia ediyorlar! Ben Ak Partinin yapacağına ihtimal vermiyorum! Nitekim Başbakan daha önce kendisine getirilen bazı kasetleri imha ettirmiş!Ve bu işlere yeltenilmemesi, tevessül edilmemesini söylemiş!!! Lâkin burada ki bu tip yorumlarınız ve bazı gazetecilerin yazısı yüzünden korkarım ki bu tip olaylar üstümüze yapışıp kalacak!!! 21-Bilmem ne kadar doğru ancak Ekici nin Dinî Nikâhlı eşiydi diyorlar!!Olabilirmi?Olabilir!!!Çünkü Türkiye de ilginç bir özellik var!!!Sosyetede ki hiç ummadığın kişiler bile Dinî Nikâh yaptırabiliyor!Ama eşinin ısrarı ile ama kendinden!!Ve bu tip İnsanlar her partide olabilir!!Bu durumda bu hoş görülebilirmi?Ak Partili Halil Ürün de 2 evli!!Daha başka da vardır!!Burada evli barklı karılarla yatıp kalkan ahlâksızları savunmuyoruz!!Onları ayrı tutuyorum!!Ama özele girildimi, günaha, harama bulaşmamak mümkün değil!!Ve Unutmayın Haramı,Günahı savunmakta HARAM VE GÜNAHTIR!!!
    Cevapla
  • Selim Akkale 12 yıl önce Şikayet Et
    METİN YAMAN VE MERTE !!! -3-. 15-Bir köyde olanlardan yola çıkarak tüm milleti suçlamıyorum!Ahlâksızlığın bu toplumda ne kadar yaygın olduğunu söylüyorum!!!Burada bireylerin suçlanması yok!!!Bir toplumda yaygın olan ahlâksızlığı dile getirmek herkesin günahını almak değildir!!Öyle olsa Helâk olan Kavimlerden toptan olarak bahsolunmazdı!Oysa o kavimlerde, o helak sebebi günahı işlemeyenlerde vardı!Helâk toplu gelmiş ve fakat bunların Uhrevî durumuda Mahşer gününde farklı olacaktır!Günahkârlar yüzünden helak toplumun fertleri ayrıştırılacaklardır!Bunuda ben demiyorum!Ulema söylüyor! 16-Siyasetçinin özeli olup olamayacağı konusundaki İctihad mercii sizmisiniz?Yada böyle bir İctihadmı var? 17-Bu kişilerin bazı değerleri İstismar ediyor olması, yapılanı meşru kılmaz!Hele ki sizin hocaya yüklenmenizi hiç meşru kılmaz! 18-Hocanın söylediklerinde ne yanlış var? Dindarlar eleştirilemez diye kaide yok! 19-Ben Mhp li değilim!Hiç oy vermedim!Ve Sevmem!Çünkü Kavmiyetçidir! Kavmiyetçilikte HARAMDIR!Ve Kavmiyetçi Lanetlenmiştir!!
    Cevapla
  • Selim Akkale 12 yıl önce Şikayet Et
    METİN YAMAN VE MERTE !!! -2-. 8- Bu konuların fetvalarını zaten fi tarihinde o İmamlar vermiş ! 9- Hocanın söylediklerinde İlmî değer olup olmadığını ölçecek kapasitenizin olduğu kanaatinde de değilim ! 10- Siz hocaya karşı birilerine yaranmak istiyor şeklinde onun razı olmayacağı bir zanda yani Sûîzan da bulunuyorsunuz ! Ben o kanaatte değilim ! 11- Hz.Peygamber (S.A.V) Efendimizi ve hatta haşa Allahın Ahlâkiliğini sorgulayan Echeller yüzünden tüm akademik camiayı aynı kefeye koymakda Toptancı Zihniyetin ürünüdür ! 12- Siz ne kadar aksini iddia etsenizde burada özel insanların yediği haltlar konuşuluyor ! Eğer bunlar siyasetçi olmasaydı bunlar konuşulmazdı ! 13- Kimse Melekim diye iddia etmiyor ama karşısındakine yaptığı muameleden bu netice çıkıyor ! 14- Özeli eleştirmek haram diye ben demiyorum ! Bu İslâmî Kaide ! O kaideyi ben koymadım ! Falanca Hoca da koymadı ! 15-Bir köyde olanlardan yola çıkarak tüm milleti suçlamıyorum ! Ahlâksızlığın bu toplumda ne kadar yaygın olduğunu söylüyorum!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü