5,5 aylık doğan bebek bir yaşına bastı

Geçen yıl 5,5 aylık olarak dünyaya gelen, 55 gün yoğun bakımda kalan ve kalbindeki rahatsızlık yüzünden ambulans helikopterle Ankara'ya sevk edilen bebek bir yaşına bastı.

5,5 aylık doğan bebek bir yaşına bastı
5,5 aylık doğan bebek bir yaşına bastı
GİRİŞ 11.06.2011 06:14 GÜNCELLEME 11.06.2011 06:14

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Bir yaşındaki Nilüfer bebeğin annesi Menekşe Lafçı (25), ilçedeki bir kafeteryada kızının doğum günü kutlaması sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önceki hamilelik sürelerinin zor geçtiğini ve iki kez yaşadığı hamileliğinde bebeklerinin karnında öldüğünü söyledi.

O dönemlerde çok üzüldüklerini ancak ümitlerini yitirmediklerini anlatan Lafçı, şöyle konuştu:

''Ama 'hayırlısı, nasip kısmet, bir gün olur' dedik ve Nilüfere hamile kaldım. Zor ve sıkıntılı hamilelik süresinde yavrumuz Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 5,5 aylık dünyaya geldi. Çocuğumuzun yaşamayacağını söylediklerinde çok üzülmüştük. Tabi yıkılıyorsun. Çok büyük bunalımlara girmiştim. O sürede eşimin büyük desteğini gördüm ama hiç ümidimi kaybetmedim. Çünkü bir tarafım 'yaşayacak' diyordu. Ama o gün yaşadığım duygular anlatılamaz. Çok zor günlerdi. Allah'tan ümit kesilmez düşüncesiyle kendimizi teselli ettik. İki ay kaldığımız hastaneden çocuğumun kalbinde rahatsızlık olduğu tespit edilince acilen sevk edilmesi gerektiği söylendi. Devlet büyüklerimizin sayesinde helikopter ambulansla Ankara'ya gittik. Ankara'da 3,5 aylık tedavinin ardından Ereğli'ye döndük. Bugün kızımızın birinci yaşının mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu da herkesle paylaşmak istedik.''

Baba Servet Lafçı da (31), bir yıl önce yaşadıkları olaylar sırasında ağladıkları günler olduğunu anımsatarak, ''Bugün ise gülüyoruz. Yaşadığımız zor günlerden sonra bugünlere gelmemizde emeği geçen devlet büyüklerimize minnettarız. Hayırseverler bizi hiç yalnız bırakmadı, herkese çok teşekkür ediyoruz. Bugün evladımız kucağımızda çok mutluyuz'' dedi.

Lafçı çifti, minik Nilüfer için yaptırdıkları ve üzerinde ''Prematüre Nilüfer Doğum Günün Kutlu Olsun'' yazılı pastanın üzerindeki mumları birlikte söndürdü.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor