Somali için tezgah açıp satış yaptılar

Somali'de çocukların açlıktan ölmemesi için proje üreten 4 ilköğretim okulu öğrencisi, hastanelerde tezgah açarak sattıkları yiyeceklerin gelirini Somali için açılan banka hesabına yatırdı.

Somali için tezgah açıp satış yaptılar
Somali için tezgah açıp satış yaptılar
GİRİŞ 12.08.2011 12:12 GÜNCELLEME 12.08.2011 12:12

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Furtuni ve İshak Pinhas İlköğretim Okulu'na giden Rumeysa Yiğit ve Göksu Sunal, Şahinler İlköğretim Okulu'na giden Sena Şener ile İzmir Sabiha Gökçen İlköğretim Okulu'na giden Ceren Sezmen Somali'deki çocuklara yardım etmek için yaptıkları proje ile büyük takdir topladılar. 4 kız öğrenci bahçelerinden topladıkları erikleri ve evlerinde hazırladıkları limonata, kurabiye, haşlanmış mısır ve kekleri, Salı günü Çorlu Devlet Hastanesi'nde açtıkları tezgahta sattılar.
Bir günde topladıkları parayı Somali'deki çocuklara göndermeyi düşünen öğrenciler 550 TL gelir elde edince bir gün daha satış yapmaya karar verdiler. Yaptıkları hazırlık sonrasında Perşembe günü de Çorlu Özel Şifa Hastanesi'nde tezgah açan öğrenciler burada satışlarına devam ettiler. Hastane içerisinde açılan tezgahın yanı sıra tepsilere koydukları yiyeceklerle hastaları tek tek dolaşarak 'Somali'ye yardım etmek ister misiniz' diye sorarak satış yaptılar. Buradaki satışlardan topladıkları 722 TL'lik miktarı da önceki parayla birleştirip toplam 1.272 TL'yi Somali için açılan yardım hesabına yatırdılar.

Yardım projeleri ile ilgili bilgiler veren öğrencilerden Göksu Sunal, iftar yaparken haberlerde Somalili çocukları gördüklerini ve çok etkilendiklerini belirterek, ''Biz bu Somali'ye yardım işini, arkadaşlarımıza iftara giderken onlara limonata yapıp götürmüştük. Limonata içerken limonata satmak aklımıza geldi. Ama biz bu paraları kendimiz alacaktık. Ramazan'dan dolayı herkesin oruç tuttuğunu ve bir şey satmayacağımızı anlayınca babam bize o zaman Somali’nin yararına bu ürünleri satın dedi. Biz de hazırlık yaparak satış yaptık. Bu topladığımız paraların da Somali için iyi olacağını umuyoruz. Önce Devlet Hastanesi'nde satış yaparak para toparladık. Toparladığımız para gerçekten yüklü bir miktardı. Satışlardan topladığımız 1.272 TL’lik miktar inşallah Somalililer için yararlı olur.'' dedi.

Çorlu'da misafir olarak bulunan İzmir Sabiha Gökçen İlköğretim Okulu öğrencisi Ceren Sezmen ise ''Bu yaptığımız çalışmanın aynısını İzmir'e gidince oradaki arkadaşlarımla da yapacağım. Somalili kardeşlerime yardıma devam edeceğim.'' diye konuştu.

Öğrencilerin açtığı tezgahtan yiyecek alan Mahmut Aydemir, çocukları tebrik ederek, ''Çocuklar çok güzel bir iş yapıyorlar. Kendilerini tebrik ettim. Biz gündelik telaş içerisinde her şeyi unutuyoruz. Ben de yardım etmek istiyordum, ama unutuyordum. Bu iyi oldu, bir şeyler aldım, en azından içim rahatladı.'' açıklamasını yaptı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'