Karpuzun içine bebek koydular - Video

Diyarbakır’ın karpuz geleneği Fatih Kadınlar Pazarı’nda canlandırıldı. Diyarbakır’dan getirilen 35’er kiloluk karpuzlardan birinin içi oyularak bebek konuldu.

GİRİŞ 20.09.2011 17:01 GÜNCELLEME 20.09.2011 17:01

 Diyarbakır’da yıllardır gerçekleştirilen karpuza bebek koyma geleneğini İstanbul’da hayata geçiren Kebapçı Mehmet Çubuk, “Ailemizde her çocuğun böyle bir deneyimi olmuştur. Çocuğumun da karpuza girmesini istedim.” dedi.

Kadınlar Pazarı’ndaki Sur Ocakbaşı'nın önünde sergilenen devasa karpuzlar görenleri şaşırttı. Diyarbakır’dan getirilen karpuzlardan birinin içine çocuk konulması, vatandaşların şaşkınlığını daha da arttırdı. Kebapçı Mehmet Çubuk, özel bir bıçakla oyulan ve içi boşaltılan karpuzun içine 8 aylık ve 80 cm boyundaki Yusuf isimli bebeğini koydu. Karpuzun içinde neredeyse kaybolan Yusuf bebeğin rahat tavırları dikkat çekti. Bir süre karpuzun içinde bekletilen Yusuf bebek izleyenlerden yoğun ilgi gördü. Kendisinin ve yeğenlerinin de içi boşaltılan karpuza girdiğini belirten Mehmet Çubuk, “Bu durum bizde gelenek haline geldi. Ailedeki her çocuğun böyle bir deneyimi var.” dedi.

Diyarbakır’da daha önce 126, 75, 54 gibi değişik kilolarda devasa karpuzlar yetiştirildiğini anlatan Mehmet Çubuk, Diyarbakır karpuzunun sırını iklim, su ve verilen gübrede saklı olduğunu söyledi. Diyarbakır’da bir karpuz dalında 14-15 adet karpuz olduğunu anlatan Çubuk, “Yetiştirici bu karpuzlardan birinin koruma altına alır ve geriye kalanları feda eder. Topraktan gelen vitamin sadece bir karpuza yönlendirilir. Bu karpuz güvercin gübresi ile beslenir.” dedi.

Kesilen karpuzun içini yiyen vatandaşlar tadının çok güzel olduğunu belirtti. Devasa karpuzları uzaktan inceleyen turistler, daha önce bu büyüklükte karpuz görmediklerini belirterek tadının da çok güzel olduğunu söyledi. Karpuzlu gösteriyi ilgi ile izleyen vatandaşlar da kesilen karpuzlardan afiyetle yedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı