Mezar taşı yaptıranlara umre hediyesi

Kayseri'de mezar taşı imalatı yapan bir firma, müşterilerine yönelik ilginç bir kampanya başlattı. Mezar taşı yaptırana bedava umre...

Mezar taşı yaptıranlara umre hediyesi
Mezar taşı yaptıranlara umre hediyesi
GİRİŞ 20.10.2011 10:56 GÜNCELLEME 20.10.2011 10:56

Kayseri'de bir firma, müftülükten ''caiz'' onayı aldıktan sonra mezar taşı yaptıranlar arasında bir kişiyi umreye göndermek için çekiliş yapacak.

Şehir Mezarlığı karşısındaki atölyede mezar taşı imalatı yapan bir firma, müşterilerine yönelik umre promosyonlu kampanya düzenleme kararı aldı. Firma, belirli sürede mezar taşı yaptıranlar arasından bir kişiyi umreye yollama kararının dinen caiz olup olmadığı konusunda müftülükten fetva da aldı.

Firma yetkilisi Ali İhsan Özdoğan, yaptığı açıklamada, 1984'den beri mezar taşı imalatıyla uğraştığını ürünlerini zaman zaman Almanya, Fransa, Hollanda ve İngiltere'ye de ihraç ettiğini söyledi.

KOSGEB'den aldıkları destekle 2 bilgisayarlı torna tezgahı kurduklarını ve dünyada bu alandaki gelişmelerin gerisinde kalmadıklarını belirten Özdoğan, müşterilerine yönelik bir kampanya düzenlemeye karar verdiklerini anlattı.

Çekilişle bir kişiyi umreye yollayacaklarını ifade eden Özdoğan, şunları söyledi:

''Bizim işimizde 'bir alana bir bedava' diye bir şey söz konusu değil. Benzin istasyonları gibi kola veya bardak da veremiyoruz. Bizim işimiz dini bir iş. Promosyonumuz da buna uygun olsun diye 2012 yılı içerisinde mezar taşı yaptıran vatandaşlarımızdan bir kişiyi, umreye yollayacağız. Bu promosyonla ilgili Kayseri Müftülüğü yetkilileriyle de görüştük. Müftülük, caiz olduğunu söyledi. Vatandaştan herhangi bir ücret talep etmeyeceğiz.''

Özdoğan, mezar taşı fiyatlarının 750 ila 15 bin lira arasında değiştiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!