Hz. İsa'nın kefeni hakkında yeni iddia

Hz. İsa sanılarak çarmıha gerilen kişinin bedenine sarıldığı iddia edilen iki tarafında siluet bulunduran kefenin gerçekliği ispatlandı. Ama sulietlerin sırrı çözülemiyor!

Hz. İsa'nın kefeni hakkında yeni iddia
Hz. İsa'nın kefeni hakkında yeni iddia
GİRİŞ 22.12.2011 08:32 GÜNCELLEME 22.12.2011 08:32
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Hz. İsa sanılarak çarmıha gerilip öldürülen kişinin bedenine sarıldığı iddia edilen ve her iki tarafında siluet bulunduran Torino Kefeni yeniden tartışma konusu oldu. İtalyan bilim insanları, kefenin İsa döneminden kalmadığı ve üzerindeki siluetlerin sahte olduğunu savunan görüşü çürüttüklerini öne sürdü.

İtalya’nın Ulusal Yeni Teknolojiler, Enerji ve Sürdürülebilir Ekonomi Kurumu’na bağlı bilim insanları, kefenin üzerindeki sakallı erkek yüzü siluetinin, olağanüstü “ışık patlamasından” kaynaklandığını iddia etti.

Kefenin Hristiyanların inancına göre Hz. İsa olarak bilinen kişinin toprağa verildiği giysi olduğuna inanmayanlar, üzerindeki siluetlerin bir Ortaçağ sahteciliği olduğunu savunuyor.

Bilim insanları ise bu siluetlerin Ortaçağ teknolojisiyle yapılamayacağını ve “mor ötesi lazer” benzeri bir teknoloji gerektiğini belirtti.

Hürriyet'te yer alan haberdeki bu iddia, 4.2 ile 3.9 metre ölçülerinde olan kefenin, Hz. İsa’nın yeniden dirilişinde ortaya çıkan büyük enerji patlamasıyla oluştuğu inanışını desteklediği şeklinde yorumlanıyor.

İtalyan bilim insanları, “Yapılan testler, kısa ve yoğun mor ötesi yönlendirilmiş radyasyonun keten kumaşa renk verebildiğini gösterdi. Torino Kefeni’ndeki gibi ilginç görüntüler bu şekilde oluşabilir” açıklamasını yaptı.

Çalışmada yer alan Paolo Di Lazzaro, “Sakallı adam silueti, bir tür elektromanyetik enerjiyle oluşmuş olmalı… Işık parlamasının keten kumaşa renk kazandırabilme özelliği, Torino Kefeni’ndeki gibi mucizeleri akla getiriyor” dedi.

Lazzaro ve ekibi, siluetin bilimsel olmayan yollarla nasıl ortaya çıkmış olabileceğine dair bir açıklama sunmadı. Bilim insanları hazırladıkları raporda, “Bizler sadece kanıtlanabilir bilimsel süreçlerle ilgileniyoruz. Umuyoruz ki elde ettiğimiz sonuçlar felsefi ve teolojik tartışmaları tetikleyebilir” ifadesini kullandı.

HIRİSTİYAN DÜNYASI BU KEFENİ TARTIŞIYOR


Vatikan, sahip olduğu Torino Kefeni’nin keşfini, “kaderin en karanlık esrarı” olarak yorumluyor. Ancak Katolik Kilisesi bugüne kadar kefenin gerçek olduğunu kanıtlamak adına bir araştırma yapmış değil.

Kefenin, 14’üncü yüzyılda haçlı bir şövalye tarafından Fransa’ya getirilene kadar birçok kez el değiştirdiği düşünülüyor. Yıllarca Fransa’daki bir manastırda tutulan kefen, burada çıkan yangında hasar görünce, rahibeler tarafından onarıldı.

Torino Başipiskoposu’na 1578 yılında teslim edilen kefen, o tarihten bu yana Torino Katedrali'nde tutuluyor.

Kefenin üzerinde 1988 yılında yapılan karbon testi, kumaşın 1260 ile 1390 yılları arasındaki döneme ait olduğunu gösterince, birçokları kefenin sahte olduğunu savundu.

YORUMLAR 23
  • erhan ay 12 yıl önce Şikayet Et
    2 gün sonra noelleri haber de güe yakisir hz isa carmiga gerilmedi. hz isa dönemindeki yahudi krali isa ve hirisatiyanligi yahudilik icin tehtit olusturdugu icin askerlerine emir verir isayi yakalayip etkisiz hale getirindiye ozamanlar fotograf veresimleme basin yayin yok herkez isayi genelde sözde tanir hz isa bir bulundugu bölgede fazla bulunmazdi devamli sehir sehir havarilerle gezerdi simasini bu yüzden fazla tanimiyorlardikral devamli askerlerine baski yapiyordu askerleride isaya benzeyen birini tuttu isayi yakaladik diye carmiha gerdiler adam ben isa degilim diyordu ama yakalayan askerler isa oldugunu inkar eden adama inanmiyorlardi ve adami sakinlestirmek icin bir cesit sirkeden yapilmis ickiyle adami günlerce sarhos ettiler susadikca adama sirke verdiler carmiha gerip öldürdüler sonrada isa olduguna inanilan insani taslarin altina gömdüler birkacgün sonra gercek hz isayi görenler onun dirildigine inanirlar . oysaki hristiyanlarin kutsal saydigi carmik hac hz isa hic kullanmamis hristiyanlik ve hak incille alakasi yok
    Cevapla
  • faran 12 yıl önce Şikayet Et
    hz isa.... her peygamber gibi yaşadı,hakikate şahitlik etti ve öldü.Allah rahmet eylesin ki eyledi de.bize de izinden gidebilmeyi nasip eylesin..
    Cevapla
  • Sabit Kal 12 yıl önce Şikayet Et
    iyi oluyo iyi, cok bilimsel ve cok ilerisel olduklarini inatla yutturmaya. calisan Avrupalilar arasindaki hurafeciligin ne kadar yaygin ve azgin oldugunu bölece milletimizde ögrenmis oluyo. Neymis, kilise devlet islerine karismazmis, ama Papa efendi bütün Dünya'nin siyasetine yön vermek icin elinden geleni ardina komaz, hükümetlere yapacaklari kanunlarin Hiristiyan kültür ve mirasini kuvvetlendirecek yönde olmasi icin telkin verir. Neymis, Bati'da akilcilik her seyin önündeymis, alin size iste akilcilik, yüzlerce ilim adamini, tarihciyi, filozofu ve aractirmaciyi nasilda bir bez icin ugrastirip duruyorlar. iyi oluyor iyi, cünkü Bati'da yasamayan insanlarimiz Bati hakkinda anlatilan masallarin dogru olmadigini bizzat böyle haberlerle ögrenmis oluyor. Devam edin beyler...
    Cevapla
  • hasan balciogullari 12 yıl önce Şikayet Et
    National Geography HD'de 2 Gün Önce Belgeseli Vardı.. Daha iki gün önce NG HD'de bunun belgeselini seyrettim.araştırma yapan bilim adamları topluluğunun yarısı gerçek yarısı sahte diyor.Hatta,bilim adamları yaptıkları testlerde kanın pas,kefendeki insan sürüetinin Leonardo Da Vinci olduğunu,kendisinin yapmış olduğu potresi ile gösterdiler.Bunun,kötü amaçlı olmadığını,dine karşı soğuyan Hristiyanların inancını arttırmak için yapılmış olduğunu belirtmişlerdi.
    Cevapla
  • Octopus Vulgaris 12 yıl önce Şikayet Et
    savm' a. Haberi gayet düzgün okudum. Bütün yorumcular da öyle okumuş nedense :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!