Kıvırcık Ali ölümünün 1. yılında anıldı

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı ''Kıvırcık Ali'' lakaplı Ali Özütemiz, ölümünün 1. yılında türkülerle anıldı.

Kıvırcık Ali ölümünün 1. yılında anıldı
Kıvırcık Ali ölümünün 1. yılında anıldı
GİRİŞ 22.01.2012 19:23 GÜNCELLEME 22.01.2012 19:23

Şişli Belediyesince Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen etkinliğe, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kıvırcık Ali'nin annesi Gülbahar Özütemiz, kızı Ecemsu ve oğlu Eren Özütemiz, ağabeyi Sadık Özütemiz, CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Kıvırcık Ali'nin sevenleri ile çok sayıda sanatçı dostu katıldı.

Kıvırcık Ali'nin hayatından karelerin yer aldığı barkovizyon gösterisi ile başlayan törende, Kıvırcık Ali'nin annesi, kızı ve dostları ile salonu dolduranlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Kıvırcık Ali'nin son albümü ''Veda''nın kapak posterinin konulduğu sahnede konuşan İber Müzik'ten Mustafa Kaçmaz, Kıvırcık Ali'nin Türkiye'nin her yerinde sevilen bir insan olduğunu belirterek ''Ali'nin aramızdan ayrılışının 1. yıl dönümü. Ali, her ne kadar aramızdan ayrılsa da o bizim içimizde. Ali, şu an bizim her yerimizde. Onu hissediyorum. Ali, dürüst, çalışkan, emekçi, bir o kadar da şakacı, espriliydi. O bir insandı, büyükle büyük, küçükle küçük olan bir insandı'' dedi.

Sanatçıların sahne aldığı etkinlikte Kıvırcık Ali'nin mezarının anıt mezara dönüştürülmesi için Şişli Belediyesince düzenlenen yarışmada dereceye girenlere de ödülleri verildi.

Yarışmada birinci Nevzat Atalay, ikinci Ümit Öztürk, üçüncü Songül Terlek ve Sevilay Ökçe olurken, Juri Özel Ödülü de Enver Özkan'a layık görüldü.

-''Kıvırcık Ali dünya insanlarının barışı için çabalardı''-

Nevzat Atalay ödülünü Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün elinden aldı. Sarıgül, burada yaptığı konuşmada, ''Aliler ölmez, yiğitler ölmez, yiğitler yaşar. İstedik ki anıt mezarda Kıvırcık Ali ilelebet sazıyla, sözüyle her zaman yaşasın'' dedi.

Kıvırcık Ali'yi hiç bir zaman unutmayacaklarını hatırlatan Sarıgül, ''Kıvırcık Ali'nin arzu ettiği çağdaş ve laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni mutlaka yaşatacağız. Kıvırcık Ali, din, dil, ırk, kültür ve mezhep farkını gözetmezdi. Kıvırcık Ali, dünya insanlarının barışı için çaba gösterirdi'' diye konuştu.

Türk Halk Müziği sanatçısı Güler Duman da Kıvırcık Ali ve Gülcihan Koç ile birlikte üçlü olduklarını ve Kıvırcık Ali'nin vefatının ardından bir yıldır bu acıyı tek başına yaşadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''Dostluk yürektedir, sevgi kalptedir, dilde yürekte olmaz derler. Ben Ali'yi öyle seviyorum. Ne mutlu bu anaya ki Ali gibi bir evlat doğurmuş, ne mutlu bize ki Ali'yi tanımışız. Çok kısa olsa da o bir Mahsuni baba gibi, bir Aşık Veyseller gibi iz bırakıp gitti. Sana selam olsun. Adam gibi adamlar zor bu dünyaya gelir.''

Sanatçı Edip Akbayram ise ''Beyniyle, yüreğiyle Kıvırcık Ali'yi anmanın onurunu yaşıyoruz'' dedi.

Kıvırcık Ali'nin kaza sonrası arabasından çıkan bağlaması ve mikrofonu ile sahneye çıkan oğlu Eren Özütemiz de, ''1 yıl bir ömür gibi, çok zor geçti. Ben babamı, Ali Özütemiz'i kaybettim. Babasızlığın ne zor olduğunu bilen babam, bunu bize hiç hissettirmedi. Bahtsızlığı daha doğduğunda başlamıştı. 22 yılda da böyle bir evlat yetiştirdi. Ben de bu saatten sonra Kıvırcık Ali'nin hayranlarını, sevenlerini, dostlarını arkama alarak ömrümün geri kalanını Kıvırcık Ali'ye yakışır şekilde sürdüreceğim'' diye konuştu.

Özütemiz, kaza ile ilgili olarak da, ''Babamı trafik kazasında, hiç olmadık bir zamanda kaybettik. İlgisizlik kazaya yol açtı'' dedi.

Törende aralarında Edip Akbayram, Erdal Erzincan, Onur Akın, Aynur Güneş, Eren Özütemiz, Gülcihan Koç, Güler Duman, Gülten, Latif Doğan, Mustafa Özarslan, Nilüfer Sarıtaş, Nurettin Rençber, Onur Akın, Özcan Türe, Sevcan Orhan, Mehmet Gümüş, Aydın Öztürk'ün bulunduğu Türk halk müziği sanatçıları Kıvırcık Ali'nin sevilen türkülerini seslendirdi.

Öte yandan, Kıvırcık Ali için yapılan anıt mezarın 1 Mayıs 2012'de açılacağı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?