Türkiye ilk 'Dünya Güzeli'ni kaybetti

Türkiye'nin ilk 'Dünya Güzeli' 99 yaşındaki Keriman Halis Ece Tamer, İstanbul'da hayatını kaybetti. Tamer'in cenazesi, 30 Ocak Pazartesi günü toprağa verilecek.

Türkiye ilk 'Dünya Güzeli'ni kaybetti
Türkiye ilk 'Dünya Güzeli'ni kaybetti
GİRİŞ 29.01.2012 00:23 GÜNCELLEME 29.01.2012 00:23
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Bebek'te kızının evinde yaşayan Keriman Halis Ece Tamer, kalp yetmezliği nedeniyle akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

Keriman Halis Ece Tamer'in cenazesinin, 30 Ocak Pazartesi günü İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.

İstanbul'da 1913 yılında doğan Keriman Halis, 3 Temmuz 1932'de Türkiye'de yapılan güzellik yarışmasında ''Türkiye Güzeli'', 31 Temmuz 1932'de yapılan ve 28 ülkenin katıldığı yarışmada da ''Dünya Güzellik Kraliçesi'' seçilmişti.

Keriman Halis'e, 1934'te çıkan Soyadı Kanunu ve yarışmadaki başarısından sonra bizzat Atatürk tarafından kraliçe anlamına gelen ''Ece'' soyadı resmi olarak verilmişti.

YORUMLAR 28
  • hanife kamalak 12 yıl önce Şikayet Et
    başlık yok. innalillah veinna ileyhi raciun. ölünün arkasından ya güzel şeyler söyleyin ya da susun diyor peygamberimiz ,(sav)yorumcu arkadaşlar engin bilgilerine rağmen bu hadisi bilmiyorlar herhalde....
    Cevapla
  • Ahmet Ahmet 12 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlının mağlubiyetini zihinlere kazımak için seçilmiş.... Bizi dünyaya rezil etmek için kendisine birincilik verilmişti. Haya hasletimizi ortadan kaldırmak için kullanılmıştı. İşin garibi Türkiye'de ona ödül verilmesiydi.
    Cevapla
  • MESUT SERİN 12 yıl önce Şikayet Et
    evet,ahiret var. herkes,ister istemez oraya yollanıyor. dünyanın en zengini,en güçlüsü,en güzeli olsan ORADA SENİ KURTARACAK ESERLERİN YOKSA KAÇ PARA EDER?
    Cevapla
  • şükrü ğüvenç 12 yıl önce Şikayet Et
    teşekür ediyorum. bu adi ğüzelik hadissesini buradaki yorumcu arkadaşlarımın istisnayı bir ikikişi hariç hepsine teşekkür ediyorum yıllar geçsede nesiller değişsede allahın izni ile bilinç altımıza fede rabbimizin bize sunmuş olduğu feraset ile o sözde dünya
    Cevapla
  • arif arı 12 yıl önce Şikayet Et
    hadis-i şerif:. kim bir hayrın başlamasına neden olursa o hayır işlendiği sürece başlatana ecr verilir.her kimde bir şerrin başlamasına neden olursa ebediyyen cezasını çeker.r.a.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor