80 yıl sonra nüfus cüzdanı sahibi oldu

Araban ilçesinde yaşayan ve daha önce nüfusa kaydı bulunmayan 80 yaşındaki Hatice Ordu, Kaymakam Emre Nebioğlu'nun girişimleriyle nüfus cüzdanına kavuştu.

80 yıl sonra nüfus cüzdanı sahibi oldu
80 yıl sonra nüfus cüzdanı sahibi oldu
GİRİŞ 19.04.2012 12:06 GÜNCELLEME 19.04.2012 12:06

İlçeye bağlı Yukarı Gözey köyünde ikamet eden yaşlı bir kadının nüfusta kaydının olmadığını öğrenen Kaymakam Nebioğlu, bunun üzerine köy muhtarı Hüseyin Yağcı'dan Hatice Ordu'yla ilgili bilgileri alıp Araban Nüfus Müdürlüğü yetkililerine yaşlı kadına nüfus cüzdanı çıkarılması talimatı verdi.

Emre Nebioğlu, işlemleri gerçekleştirilip nüfus cüzdanı çıkarılan Hatice Ordu'yu daha sonra köyünde ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada Hatice ninenin bugüne kadar nüfus cüzdanı olmadığı için birçok imkandan yararlanamadığını belirten Nebioğlu, yaşlı kadının bundan sonra devletin bütün imkanlarından faydalanması için çalışacaklarını söyledi.

Ordu'ya yaşlılık maaşı da bağlanacağını belirten Nebioğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yaşlı kadına yakacak, gıda ve para yardımı sağlanacağını kaydetti.

Kaymakam Nebioğlu'na teşekkür eden Hatice nine de ''Kendimi bildim bileli nüfus kaydımın olmamasının sıkıntılarını yaşadım. Allah, Kaymakam beyden razı olsun, ne dileği varsa versin. Beni 80 yıl sonra nüfusa kaydettirip nüfus cüzdanı almamı sağladı'' dedi.

Nüfusa kaydı olmadığı için bugüne kadar bir çok imkandan faydalanamadığını hatırlatan Hatice Ordu, ''Bundan böyle alamadığım devlet yardımlarını alacağım'' diye konuştu.

Bu arada yaşlı kadının 16 yaşında imam nikahıyla birlikte yaşamaya başladığı Mamo Kaya'nın 35 yıl önce hayatını kaybettiği, çocuğu olmayan Hatice ninenin de Kaya'nın diğer eşinden olan oğlunun evinde yaşadığı öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi