İlkel teleferik koptu: Baba kayıp, oğlu yaralı

Rize’nin İyidere ilçesinde iş yerinden evine gitmek için kısa yol olarak gördüğü İyidere deresinin üzerindeki ilkel teleferiğe 11 yaşındaki oğlu ile birlikte binen 46 yaşındaki Ahmet Vapurcu dereye düştü.

İlkel teleferik koptu: Baba kayıp, oğlu yaralı
İlkel teleferik koptu: Baba kayıp, oğlu yaralı
GİRİŞ 20.04.2012 15:28 GÜNCELLEME 20.04.2012 15:28

Rize’nin İyidere ilçesinde iş yerinden evine gitmek için kısa yol olarak gördüğü İyidere deresinin üzerindeki ilkel teleferiğe 11 yaşındaki oğlu ile birlikte binen 46 yaşındaki Ahmet Vapurcu, teleferiğin makara siteminin çelik telden çıkması üzerine dengesini kaybederek dereye düşüp kayboldu. Oğlu Ali Vapurcu ise dere ortasında kabinde asılı kaldı. Eşi ve çocuğunun eve gelmemesi üzerine teleferiğin yanına giden Ayşe Vapurcu, oğlunun teleferikte asılı olduğunu görünce yardım istedi. Kabinde asılı kalan çocuk 3 saat sonra kurtarıldı.

Olay dün akşam saat 20.30 sıralarında İyidere ilçesi Kalecik köyü mevkiinde meydana geldi. Biriket atölyesi bulunan 4 çocuk babası Ahmet Vapurcu, iş çıkışı oğlu Ali ile birlikte yaklaşık 500 metre aşağıda ve yukarıda iki araç köprüsü bulunmasına rağmen kısa yol olduğu için İkizdere’nin üzerinden geçen ve kendisi tarafından yapılan ilkel teleferiğe bindi. Vapurcu ve oğlu dere ortasına geldiği sırada teleferiğin makara sitemi çelik telden çıktı.

Bu sırada dengesini kaybeden Ahmet Vapurcu, kabinden dereye düşerek suda kayboldu, oğlu Ali ise kabinde asılı kaldı. Yaklaşık 3 saat sonra eşi ve çocuğunun eve gelmemesi üzerine şüphelenen ve teleferiğin Trabzon’un Of ilçesi Pınaraltı köyündeki yakasına gelen Ayşe Vapucu, oğlunun teleferik kabininde asılı olduğunu gördü. Anne, jandarmadan yardım istedi. Olay yerine gelen sivil savunma ekipleri, çocuğu asılı olduğu yerden kurtardı. Bitkin düşen ilköğretim okulu 5’inci sınıf öğrencisi Ali Vapurcu, Of Devlet Hastahanesi’nde tedavi altına alındı.

ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Olayın meydana geldiği bölgede sabahın ilk ışıkları ile birlikte dereye düşen Ahmet Vapurcu'yu arama çalışması başlatıldı. Rize ve Trabzon’dan gelen sivil savunma ekipleri ile Rize Deniz Polisi Su Altı dalgıçları bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Of Kaymakamı Tuncay Sonel, dün akşam saatlerinde bölgede iki köprü olmasına rağmen baba ve oğlunun kısa yol diyerek teleferiğe binerek karşıya geçmek istediklerini belirterek, “Teleferik kazası sonucu baba dengesini kaybederek düştü. Oğlu ise orada asılı kaldı. Eve gelmemelerinden şüphelenen anne olay yerine geldi. Biz de devreye girerek çocuğu kurtardık. Şimdi babayı arıyoruz.” dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!