Bu ilde Ramazan davulu yasaklandı

Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Okur, kentte Ramazan ayı boyunca Ramazan davulu çalınmasını yasakladıklarını söyledi.

Bu ilde Ramazan davulu yasaklandı
Bu ilde Ramazan davulu yasaklandı
GİRİŞ 17.07.2012 19:40 GÜNCELLEME 17.07.2012 19:40

Okur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca sahurlarda davul çalmanın Anadolu'da bir gelenek olduğunu anımsatarak, ''Ancak vatandaşımızın özellikle bu işin ehli olmayan insanlar tarafından davul çalınması sonucu rahatsız olduklarıyla ilgili yoğun şikayetleri geldi. Biz de bu şikayetleri değerlendirdik'' dedi.

Birkaç yıldan beri davul çalınmasına müsaade etmediklerini dile getiren Okur, ''Aynı zamanda Ramazan ayında davul çalan insanlar il dışından geliyordu. Gürültü boyutunda bu işi yapıyorlardı. Vatandaşlarımızın talebini değerlendirdik. Ramazan ayı boyunca davul çalma olayını yasakladık'' diye konuştu.

Okur, gelişen teknolojiyle birlikte insanların sahurda uyanabileceği çeşitli yöntemler olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin, ''davulun çalınmasıyla ilgili talep gelirse ne yapılacağı'' sorusu üzerine Okur, ''Talepleri değerlendirebiliriz. Ancak bu işi yapanların ehil insanlar olması lazım'' dedi.

Okur, zabıta ekibince davul çalanlara müdahale edileceğini, bu kişilere cezai işlem uygulanacağını sözlerine ekledi.

Cengiz Okur, Ramazan etkinlikleri kapsamında Tayfun Gürsoy Parkı'nda Ramazan çadırının açılacağını kaydederek, ''Hedefimiz Ramazan boyunca bin ile bin 500 kişi arasında iftar yemeği vermek. İftarın finansmanı, belediyemizin öncülüğünde şehrimizin hayırsever iş adamları tarafından karşılanmakta'' ifadelerini kullandı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek