Tramvayda ayakta kalmamak için tabure taşıyor

İş çıkışında evine gitmek için bindiği tramvayda oturacak yer bulamayan bir tekstil işçisi, çareyi yanında tabure taşımakta buldu.

Tramvayda ayakta kalmamak için tabure taşıyor
Tramvayda ayakta kalmamak için tabure taşıyor
GİRİŞ 10.08.2012 11:39 GÜNCELLEME 10.08.2012 11:39

Gaziosmanpaşa'da bir tekstil atölyesinde çalışan Muhammed Ali Aydın, mesai bitiminde bindiği Topkapı-Habibler tramvayında kalabalık nedeniyle evine sürekli ayakta gitmek zorunda kalınca, 1 ay önce katlanabilir tabure ile seyahat etmeye başladı.

AA muhabirinin tramvayda karşılaştığı Aydın, gün boyunca iş yerinde yoğun bir tempoyla çalıştığını belirterek, bayram öncesi fazla mesai yaptıklarından akşamları çok yorgun olduğunu söyledi.

Aydın, bu yıl ramazanın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle uzun süre aç ve susuz kalındığını ifade ederek, ''İftara yarım saat kalana kadar çalışıyoruz. Oruç tutuyoruz. Çok enerji kaybediyoruz. Hava sıcaklıkları da yüksek olunca çok zorlanıyoruz'' dedi.

Evine gitmek için bindiği tramvayda ilk duraklardan itibaren oturacak yer kalmadığını anlatan Aydın, ''Bindiğim durakta hiç oturacak yer kalmıyor. Sürekli ayakta gidince artık dayanamadım. İş yerinin yanındaki züccaciyeciden katlanabilir sandalye aldım. İş çıkışında çanta içinde taşıdığım tabureyi yanıma alarak, tramvayda çıkarıp oturuyorum'' diye konuştu.

-Ramazanda tabure sayısı ikiye çıktı-

Aydın, ramazan dolayısıyla sevaba girmek için yanında taşıdığı ikinci bir tabureyi oturacak yer bulamayanlara verdiğini, bu kişilerin de bu duruma sevindiğini söyledi.

Akşam saatlerinde iş çıkışı nedeniyle tramvayda yoğunluk yaşandığını dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

''Herkes işten çıkıyor. Bir de oruç tutanlar var. Böyle olunca ayakta olanlar neredeyse yere düşecek. Yanımda taşıdığım ikinci tabureyi kime veriyorsam gözlerinin içi gülüyor. Çok teşekkür ediyorlar. Bazıları para vermeye çalışıyor ama almıyorum. Sadece sevaba girdiğimi düşünüp seviniyorum.''

Aydın'ın tabure verdiği İsmail Temel, her gün bu tramvaya bindiğini belirterek, ''Arkadaşın böyle bir fikir ortaya koyması gayet güzel. İnşallah artık hep ona denk gelirim. Gerçi ben bu rahattan sonra onu takip ederim'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor