Gördüğü rüya ile Müslüman olan papaz İstanbul'da

Eskiden papaz olan ve gördüğü rüya üzerine İslam'ı seçerek Afrika'da İslami çalışmalar yürüten Sierra Leoneli Musa Bangura, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nı (İHH) ziyaret etti.

Gördüğü rüya ile Müslüman olan papaz İstanbul'da
Gördüğü rüya ile Müslüman olan papaz İstanbul'da
GİRİŞ 25.08.2012 19:07 GÜNCELLEME 25.08.2012 19:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Vakıf'tan yapılan açıklamaya göre, 9 yılda 500'ü papaz 4 bin 402 kişinin İslamiyet'e geçmesine vesile olan Bangura, İHH'nın davetiyle Türkiye'ye geldi.

Vakfın Fatih'teki Genel Merkezi'nde konuşan Bangura, Sierra Leone'deki misyonerlik faaliyetlerinin tek amacının insanların Hristiyanlığı kabul etmesini sağlamak olmadığını, tüm Afrika'daki misyoner faaliyetlerin asıl amacının İslamı yok etmek olduğunu savundu.

Bangura, Hıristiyan misyonerlerinin maddi güçlerini kullanarak yoksul durumdaki insanları kolaylıkla etkileyebildiklerini ileri sürerek, fakirliğin Müslüman gençleri yanlış yollara sevk edecek derecede yıkıcı olduğunu ve bununla mücadele etmeye çalıştıklarını anlattı.

Yaklaşık 5,5 milyon nüfusu olan Sierra Leone'de nüfusun yüzde 60'ını Müslümanlar'ın, yüzde 30'unu Hıristiyanlar'ın, geri kalanını ise Animistler'in oluşturduğunu belirten Bangura, Hıristiyan topluma nazaran çok daha kötü hayat şartlarına sahip olan Müslümanlar'ın bütün Afrika'da olduğu gibi burada da yoğun bir misyonerlik faaliyetine muruz kaldığını kaydetti.

Bangura, daha önce Hıristiyan bir papaz olarak Müslüman toplumu Hıristiyanlaştırma amacına yönelik özel olarak eğitildiğini dile getirerek, Müslüman olduktan sonra tebliğ çalışmalarına yoğunlaştığını anlattı.

Müslümanlığa geçtikten sonra maddi ve manevi birçok sıkıntıyla karşılaştığını, sahip olduğu her şeyin elinden alındığını ileri sürerek, dışlandığını ve ölüm tehditleri aldığını iddia etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Recep PULAT 11 yıl önce Şikayet Et
    allah muvaffak etsin. allah sıratı mustakim de yaşayıp ölmek nasip etsin inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri