4 yıldır hazırladığı çeyizi yangında kül oldu

Ağrı'da bir genç kızın 4 yıldır hazırladığı çeyiz evlilik öncesi çıkan yangında kül oldu.

4 yıldır hazırladığı çeyizi yangında kül oldu
4 yıldır hazırladığı çeyizi yangında kül oldu
GİRİŞ 27.08.2012 14:39 GÜNCELLEME 27.08.2012 14:39

Ağrı'da düğün hazırlıkları yapan genç kıza ait 4 yıldır hazırlanan çeyizlik çıkan yangında kül olurken, ailesi ile birlikte çadırma yaşamak zorunda kalan Esra Ayaz "Büyük emeklerle hazırladığım çeyizlerimle birlikte hayallarim de yandı"  Fırat Mahallesi'nde oturan Ayaz ailesine ait ev, önceki gün elektrik kontağından çıktığı belirtilen alevler yüzünden yandı.

Evde düğün hazırlığı yapan ve bir hafta sonra düğünü olacak olan Esra Ayaz'a ait çeyizlik ev ile birlikte yanarak kullanılamaz hale geldi. Kızının 4 yıl boyunca evlilik için çeyiz hazırlığı yaptığını belirten baba Medeni Ayaz, bu üzücü kazanın en çok ona zarar verdiğini söyledi. Yılların tüm emeğinin yangınla birlikte yok olduğunu ifade eden Ayaz "Kızımın çeyizi için aile olarak hepimiz uğraşıyorduk. Çoğu zaman harcamalarımızdan kısarak sırf onun için hazırlık yaptık. Kızım kendisi de 4 yıldır bunun için çalışıyodu.

Fakat böylesi bir olay onu başta olmak üzere hepimiz çok üzdü. Benim maddi durumumum iyi olmaması sebebiyle tekrar bu şekilde hazırlık yapmam mümkün değil. Haftaya kızımın düğünü olacaktı. Zaten maddi durumumuzun iyi olmaması sebebiyle Kızılay'ın verdiği çadırlarda kalıyoruz. Özellikle çocuklar geceleyin burada çok tedirgin oluyorlar. Devletimize ve hayırsever insanlarımıza sesleniyorum en azından kızım Esra'nın yanan hayalleri için bir yardım eli uzatsınlar" dedi. 

Tek hayalinin evinden telli duvaklı gelin olarak çıkmak olduğunu ve bunun için yıllardır hazırlık yaptığını kaydeden Esra Ayaz, tüm umutlarının tükendiğini vurguladı. Ev ile birlikte hayallerinin de yandığını söyleyen Ayaz "Yıllardır ben ve ailem bu çeyiz için hazırlık yaptık. Ailemin maddi durumu iyi değil, ama yine de benim için her türlü  imkanı sağladılar. Fakat düğüne bir hafta kala böyle bir olay ile karşılaşmak beni son derece üzdü.

Ben ve ailemi  perişan etti. Nişanlımın ve ailesinin  maddi durumu iyi olmaması sebebiyle şuan çıkmaza girmiş durumdayız. Ben buradan devletimize ve hayırsever vatandaşlarıma bir yardım bekliyorum. Hem ben hem de ailem zor durumdayız. Özellikle kardeşlerim küçük yaşta olmaları onların yaşamını çok zorluyor" şeklinde konuştu.   Genç kızın annesi Sabiha Ayaz ise, aile olarak çok zor durumda kaldıklarını, özellikle çocuklarının geceleri kabuslar gördüğünü ve yangın korkusundan uyuyamadıklarını belirterek çadırda yaşamın çok zor olduğunu ifade etti.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler