Sonbaharda çiçek açan erik ağacı şaşırttı

Türkiye'de sonbahar mevsiminin kendini iyiden iyiye hissettirdiği bu günlerde Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde bir erik ağacının çiçek açması görenleri şaşırttı.

Sonbaharda çiçek açan erik ağacı şaşırttı
Sonbaharda çiçek açan erik ağacı şaşırttı
GİRİŞ 11.09.2012 17:28 GÜNCELLEME 11.09.2012 17:28

Boğazlıyan Çarşı Mahallesi'nde oturan Mustafa Tokgöz'e ait evin bahçesinde bulunan erik ağacı çiçek açtı. Mustafa Tokgöz, bahçesinde bulunan erik ağacının eylül ayında çiçek açmasını şaşkınlıkla karşıladığını söyledi.

Hayatı boyunca böyle bir şeye ilk defa şahit olduğunu belirten, Tokgöz, "İlk defa erik ağacının bu mevsimde çiçek açtığını gördüm. İlçemizde uzun ve soğuk geçen kış mevsimi nedeniyle Boğazlıyan'da birçok meyve ağacının ilkbahar döneminde çiçek açmadığını gördüm. Belki de küresel ısınma ile birlikte iklim değişiklikleri doğanın dengesini etkilemiş olabilir. Bazen televizyonda haberlerde görüyordum.

Fakat genelde Akdeniz bölgesinde oluyordur diye düşünüyordum. Fakat bir sabah bahçemizdeki erik ağacının çiçek açtığı dikkatimi çekti. Çok şaşırdım. Yozgatımız kış memleketi, birkaç aya kadar havalar iyice soğur ve kar yağar, bu çiçeklerde kurur." diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır