Definecilerin kuyusunda canlı at bulundu

Bartın'ın Ulus ilçesi Kumluca beldesine bağlı Uluköy'de iki hafta önce kaybolan at definecilerin kazdığı iddia edilen çukurda canlı bulundu.

Definecilerin kuyusunda canlı at bulundu
Definecilerin kuyusunda canlı at bulundu
GİRİŞ 23.09.2012 22:49 GÜNCELLEME 23.09.2012 23:23

Atı ormanlık alanda gezerken bulan Ramazan Can (53) yaptığı açıklamada, "Sabahleyin at aramaya çıkmıştık. Bir çukur olduğunu gördüm ve hemen Kumluca Belediye Başkanımız Metin Çetin ve Uluköy muhtarı Şakir Yılmaz'a haber verdim. Burada insanlarla bu at alınacak gibi değildi. Yaklaşık 4 metre civarında bir kazı yapılmış, at buraya düşmüş ve şuanda bu atın kurtarılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi.

At sahibi Muhlis Aykut (66) , "Kendisinin Konuklu köyünden olduğunu belirterek komşu köyümüz Uluköy'de atımın bulunduğunu söylediler. Ben de buraya geldim ve atımın bulunmasından dolayı çok sevinçliyim, atımın kurtarılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Uluköy Muhtarı Şakir Yılmaz ise "Burada kendini bilmez defineciler burayı kazmışlar, 4 metre derinlikte böyle bırakmışlar. Hayvanın düşeceği aşikardır yani, bu böyle bırakılmaması lazım, hayvanı kurtardık emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Köyümüzde böyle bir kazı gördüğümüzde biz kapattırıyoruz." şeklinde konuştu.

Definecilerin kazdığı iddia edilen çukurdan çıkarılan atın sağlığının iyi olduğu görüldü.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!