Minik Mecit alevlerin içinden yaşama tutundu

Alev topuna dönen minibüsten ağır yaralı olarak kurtarılan minik Mecit, bir aydır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kazandı.

Minik Mecit alevlerin içinden yaşama tutundu
Minik Mecit alevlerin içinden yaşama tutundu
GİRİŞ 05.10.2012 17:58 GÜNCELLEME 05.10.2012 18:10

Konya'da çukura düşen minibüsün alev alması sonucu aralarında 12 yaşındaki ablası Ayşenur'un da bulunduğu 6 kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı kazadan vücudunda üçüncü derece yanıklarla ağır yaralı kurtulan 4 yaşındaki Mecit Aydın Kaya, bir ay ecelle pençeleştikten sonra yaşama döndü.

Kaza geçen 1 Eylül günü Konya- Seydişehir karayolunda meydana geldi. Kına gecesine gidenlerin bindiği 72 yaşındaki Mehmet Karaca yönetimindeki 42 RH 096 plakalı minibüs yol yapım çalışması nedeniyle trafiğe kapalı yola girince 5 metrelik çukura düştü. Alev alan minibüste sürücü Mehmet Karaca ile 18 yaşındaki Hasan Uğurlu, 19 yaşındaki Fevzi Güzel, 35 yaşındaki Müşerref Kaya olay yerinde yanarak, hamile olan 32 yaşındaki Saliha Kaya ile 12 yaşındaki Ayşenur Kaya kaldırıldıkları hastanede öldü. Aralarında ölenlerden Ayşenur Kaya'nın ikizi Senanur, annesi Sırma ve kardeşi Mecit Kaya'nın da bulunduğu 10 kişi yaralandı.

MECİT, YAŞAMA TUTUNDU

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alınan vücudu büyük ölçede yanan, beyin kanaması geçiren ve iç kanaması bulunan Mecit Kaya, günlerce reanimasyon servisinde yattı. Mucize eseri hayata tutunan Mecit Kaya'nın tedavisi, buradan alındığı yoğun bakım servisinde devam etti.

Minik Mecit'in gün geçtikçe eski sağlığına kavuşmaya başladığını belirten Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlhan Çifçi, Mecit'i yoğun bakımdan çıkardıklarını, vücudundaki yanıklar için de başka bölgeden alınan derilerle yama yapacaklarını söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular