Çocuklara özel renkte Kur'an-ı Kerim basıyorlar

Isparta'da 162 çeşit Kur'an-ı Kerim'in basıldığı tesiste, okunması sevdirmek için kapağı ve sayfaları kız çocukları için pembe, erkek çocuklar için mavi renkte Kur'an-ı Kerim yapılıyor.

Çocuklara özel renkte Kur'an-ı Kerim basıyorlar
Çocuklara özel renkte Kur'an-ı Kerim basıyorlar
GİRİŞ 29.10.2012 13:40 GÜNCELLEME 29.10.2012 13:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tesis Müdürü Ali Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada 2004 yılında 15 bin metrekare kapalı alanda faaliyete geçen tesiste 162 çeşit Kur'an-ı Kerim basıldığını söyledi.

6 renkte günde yaklaşık 20 bin adet üretilen Kur'an-ı Kerim'i dünyanın birçok ülkesine gönderdiklerini ifade eden Yıldız, amaçlarının Kur'an-ı Kerim'i sevdirmek ve daha fazla okunmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

Bu amaçla çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Yıldız, 5 kişilik ekibin 10 yıl süren çalışmasının ardından Ku'ran-ı Kerim'in daha rahat okunmasını sağlayacak yazım şeklini oluşturduklarını kaydetti.

-Kız çocuklarına pembe, erkek çocuklarına mavi Kur'an-ı Kerim-

Kur'an-ı Kerim'in okunmasını yaygınlaştırmak için fikir üretmeye devam ettiklerini anlatan Yıldız, ''Çocuklara Kur'an-ı Kerim'i nasıl sevdiririz' diye düşündük. Kız çocuklar, fıtratı gereği pembe ve ona yakın renklere ilgi duyar. Bu nedenle sayfaları ve kapağı pembe renkli Kur'an-ı Kerim üretmeye karar verdik. Bunu yaparken erkek çocukları için de mavi rengi tercih ettik'' diye konuştu.

Türkiye'de ilk kez böyle bir uygulama yapıldığını vurgulayan Yıldız, ''Bu daha önce düşünülmemiş bir şeydi. Çok rağbet gördü. İnşallah görmeye de devam edecek. Pembe kapaklı Kur'an-ı Kerim'i ilk piyasaya çıkardığımızda bu fikrin çok sayıda taklidi çıktı. Bu da çok rağbet gördüğünün delilidir'' dedi.

Bu kadar olumlu tepkiyle karşılaşacaklarını tahmin etmediklerini dile getiren Yıldız, ''Kitapçılar çok memnun oldu. İlk örneğini geçen yıl Ramazan ayında piyasaya sunduk. Ardından Dini Yayınlar Fuarı'nda sergilendi. Kız çocukların evlerinde Kur'an-ı Kerim olduğu halde illa pembe renkli Kur'an-ı Kerim istemelerine şahit oldum. Bu, benim de çok hoşuma gitti'' diye konuştu.

aa

YORUMLAR 1
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    pembe sevgıler. unuttugumuz bişey var? ne?...sevgii kuran sevgı ıle ogretılır. samımıyetle ogretılır. gerısı fasa fıso.yok pembe yok mavı. yok renklı.falan fılan. boş şeyler..samimi olun yeter! çocuklar siznden bunu ıstıyor. ALLAH da ıstıyor :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı