Mersin'de dillere destan düğün

Mersin'in Erdemli ilçesinde Şerife ile Ahmet çifti dillere destan bir düğünle dünya evine girdi. Faytonla alınan gelin, mehter takımı ve fener alayı ile düğün salonuna getirildi.

Mersin'de dillere destan düğün
Mersin'de dillere destan düğün
GİRİŞ 15.11.2012 11:35 GÜNCELLEME 15.11.2012 11:35

Ahmet Yön ile Şerife Yalçın'ın hayat boyu birlikteliğe 'evet' demesini farklı kılan ise alışılagelmişin dışındaki düğünleri oldu. Cumhuriyet Meydanı'ndan yaklaşık 1 kilometre mesafedeki düğün salonuna kadar mehter ve fener alayı eşliğinde faytonla giden genç çift, düğün salonun kapısında alkışlarla karşılandı. Güzergah boyunca düğün alayını gören vatandaşlar festivali aratmayan görüntülerle önce şaşkınlık yaşadı.

Bu ilginç düğünün fikrinin babasından çıktığını belirten damat Ahmet Yön, “Çok mutluyuz. Mutluluğumuzu anlatmak mümkün değil. Babamın hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Çok güzel bir atmosfer. Tamamen babamın fikriydi. Düğünümüzün farklı olmasını, güzel olmasını istedi. Salonuna mehter takımı, meşaleler eşliğinde faytonla gidiyoruz. Gelenler sağ olsun” dedi.

Büyük mutluluk yaşadığını ifade eden gelin Şerife Yalçın da, “Çok heyecanlıyım, çok mutluyum. Bu anın tadını çıkarmak istiyorum. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Allah babalarımızdan razı olsun” diye konuştu.

Her anne babanın çocuklarını mutlu olarak görmek isteyeceğini dile getiren baba Ali Yön ise, “Her anne baba çocuğunun mürüvvetini görmek ister. Bizde Osmanlı geleneklerine göre bir düğün yapalım istedik. İnsan bir defa evlenir, bir defa doğar misali örnek olsun, mehteranla, fener alayıyla, faytonla gelini getirelim istedik. Bizde gelin eskiden atla getirilirdi. Eskiye dönük olarak kültürümüzü de yaşatalım istedik. İçimizden böyle geçti” dedi.

Kendisine ‘Ali Bey nasıl bir adet çıkardın?' diyerek esprili tepki verenlerin olduğunu da ifade eden Yön, “Biz nasıl mehter takımı getirelim, fayton bulalım diyen ve espriyle yaklaşan arkadaşlarımızda var. Gençlerimiz çocuklarımız her şeyin en güzeline layık” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar