Mihail Gorbaçov Nişantaşı'nı gezdi

Şişli Belediyesi'nin davetlisi olarak İstanbul'da bulunan Sovyetler Birliği'nin efsanevi devlet başkanı Mihail Gorbaçov, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte Nişantaşı'nı gezdi.

Mihail Gorbaçov Nişantaşı'nı gezdi
Mihail Gorbaçov Nişantaşı'nı gezdi
GİRİŞ 14.12.2012 13:21 GÜNCELLEME 14.12.2012 13:21

Şişli Belediyesi ve Yeni Politika Forumu'nun düzenlediği “Ortadoğu ve Akdeniz'in Geleceği” konulu bir toplantı nedeniyle İstanbul'da bulunan Eski Sovyetler Birliği Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ve beraberindeki heyet ile birlikte Nişantaşı'nı gezdi. Nişantaşı'ndaki yılbaşı hazırlıklarıyla ilgili Sarıgül'den bilgi alan Gorbaçov, Nişantaşı'na hayran kaldı.Bu arada Nişantaşı, ihtişamına ve görkemine yakışır şekilde yepyeni bir yılı karşılamaya hazırlanıyor.

Şişli Belediyesi'nin yılbaşı projesinin konsepti bu yıl “Nişantaşı Oyuncak Fabrikası”. Bu konseptle tasarlanan ve cadde cadde geliştirilen fikirler dahilinde yılbaşı etkinlikleri ve süslemeler oldukça dikkat çekiyor. Ünlü Rus besteci Çaykovski'nin 1891 yılında bestelediği son balesi olan Fındıkkıran Balesi'nden esinlenilerek yaratılan konsept çerçevesinde kurşun askerler, oyuncak ayıcıklar, hediye paketleri ve yılbaşı neşesini yansıtan süslemeler Nişantaşı sokaklarında yerini aldı.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!