Tokat Valisi'nden insanlık dersi

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen devreye girince 24 yaşındaki epilepsi (sara) hastası işsiz Resul Saygın'ın borcu da ödenmiş oldu.

Tokat Valisi'nden insanlık dersi
Tokat Valisi'nden insanlık dersi
GİRİŞ 21.12.2012 13:34 GÜNCELLEME 21.12.2012 13:34

Konya'da 2 yıl önce 6 gün tedavi gördüğü hastaneye olan borcunu ödemeyince hakkında icra takibi başlatılan 24 yaşındaki epilepsi (sara) hastası işsiz Resul Saygın'dan istenen 749 lira, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen'in talimatlarıyla Turhal Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ödendi.

Tokat'ın Turhal İlçesi Gündoğdu Mahallesi'nde oturan Hasan ve Aliye Saygın çiftinin 4 çocuğundan Resul Saygın, 2 yıl önce askerdeyken epilepsi (sara) hastası olduğu teşhis edilince verilen raporla terhis edildi. Terhis edildikten sonra Turhal'daki ailesinin yanına dönen Saygın, bir ay sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde okuyan ağabeyi Recep Saygın'ı ziyaret etmek için Konya'ya gitti. Burada ağabeyi ile buluşmadan önce kent merkezinde rahatsızlanan Saygın, üniversitenin Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Oğullarının hastaneye kaldırıldığını öğrenen Saygın çifti de Turhal'da Kaymakamlığa başvurarak Yeşil Kart çıkarttıktan sonra Konya'ya gitti. 6 gün boyunca tedavi gören Resul Saygın, 23 Haziran 2010 tarihinde taburcu edildi. Fakat iddiaya göre hastane, ailenin çıkarttığı yeşil kartı yeni çıkartıldığı için kabul etmeyerek sağlık masrafı olarak aileden 493 lira istedi. İşsiz olan baba Hasan Saygın bu parayı ödeyecek durumunun olmadığını söyledi ve ailesiyle birlikte hastaneden ayrıldı.

2 YIL SONRA İCRA TAKİBİ

Daha sonra Turhal'a dönen aile, burada yaşamlarını güç koşullar altında sürdürmeye devam etti. Aile, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi tarafından, 2 yıl sonra gönderilen borç ve icra takibi yazısıyla şoke oldu. Aileden icra masrafları ile birlikte 749 lira 73 kuruş istendi. Fakat aile bu parayı ödeyecek güçlerinin olmadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.

VALİ TALİMAT VERDİ, BORÇ ÖDENDİ

Ailenin durumuyla ilgili haberlerin ardından Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, gerekli yardımların yapılması için ilgili birimlere talimat verdi. İlk olarak ailenin yaşadığı eve giden yetkililer burada baba Hasan Saygın'dan bilgi ardı. Ardından Turhal Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aileye 749 TL 73 kuruş tahsis edildi. Parayı alan baba Hasan Saygın hastane borcunu Konya 8'inci icra müdürlüğü hesabına yatırdı. Saygın, yardım dolayısıyla başta Vali Taşkesen olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!