Rüyasında gören kazmayla geliyor!

Balıkesir'in Havran İlçesi'ndeki Şehir Mezarlığı, definecilerin uğrak yeri oldu. İlçe girişinde yer alan mezarlıktaki eski bir mezarda kazı yapıldığı ortaya çıktı. Kazının define aramak için yapıldığı tahmin ediliyor.

Rüyasında gören kazmayla geliyor!
Rüyasında gören kazmayla geliyor!
GİRİŞ 07.01.2013 12:54 GÜNCELLEME 07.01.2013 13:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tekke Mahallesi'ndeki Şehir Mezarlığı'na geçen cuma gecesi gelen kişi ya da kişiler, kazı yaparak bir mezarı tahrip etti. Kitabesinde Osmanlıca yazıların bulunduğu mezarı, 1.5 metre derinliğinde kazan defineciler, kazma ve küreklerini de olay yerinde bırakarak kaçtı. Olay, mezarlığa yakınları için dua etmeye gelen bir vatandaşın ihbarı üzerine ortaya çıktı. Polis, mezarı kimin kazdığının belirlenip yakalanması için harekete geçti.

RÜYASINDA GÖREN, KAZMA İLE GELİYOR

Havran Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Lofçalıoğlu, ilçenin yaklaşık 700 yıllık bir geçmişinin bulunduğunu ve şehir mezarlığının bölgedeki en eski mezarlık alanlarından biri olduğunu söyledi. Şehir Mezarlığı'nın sık sık bu tür saldırılara maruz kaldığını belirten Başkan Lofçalıoğlu, "Define avcıları sık sık burayı ziyaret ediyor. Onlar kazıyor, biz kapatıyoruz. Yıllardan bu yana bu mezarlık kazılıyor ama kimsenin bir şey bulduğu yok. Rüyasında define bulan, soluğu burada alıyor. Burada define filan yok. Yeter artık, kimse kazmasın. Definecilerin uğraşı boşuna. İnsanın diriye saygısı yoksa, ölüye olmalı" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • Yusuf Aydın 11 yıl önce Şikayet Et
    sahatıgelınce onlarıda. yılanlar suyacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü