4 tavşan 2 yılda 450 tane oldu

Sinop'ta iki yıl önce beslemek için 4 tavşan alan Özdemir ailesi, tavşanların kısa sürede üremesi ile yaklaşık 450 tavşan sahibi olunca zor durumda kaldı.

GİRİŞ 08.01.2013 12:18 GÜNCELLEME 08.01.2013 15:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sinop merkeze bağlı Yalı köyü Deliler Mahallesi'nde yaşayan 66 yaşındaki Yaşar Özdemir, iki yıl önce köyde beslemek için erkekli dişili dört tavşan aldı. Tavşanlarla hoş vakit geçiren Özdemir ailesi, kısa sürede üreyen tavşanlara ilk önce aldırış etmedi. Ancak her geçen gün sayıları onları ve hatta yüzleri aşan tavşanları beslemek külfet olmaya başladı.

Her gün fırınları gezerek tavşanları için bayat ekmek alan Yaşar Özdemir'e eşi 48 yaşındaki Nebahat Özdemir de destek oldu. Nebahat Özdemir, eşinin aldığı ekmekleri gecenin geç saatlerine kadar ufalayarak tavşanları aç bırakmadı. Her geçen gün çoğalmaya devam eden tavşanları yırtıcı hayvanlardan korumak için av tüfeği ile nöbet tutan Yaşar Özdemir, bu yüzden psikolojik tedavi bile görmeye başladı. Artık tavşanlara bakabilmek için emekli maaşı da yetmeyen Yaşar Özdemir, yaklaşık 450'ye ulaşan tavşanlar için özellikle kış şartları konusunda endişe ediyor. Hem tavşanların beslenme maliyeti hem de 'kurda kuşa yem olurlar' endişesi ile aile, tavşanların daha iyi bir ortama kavuşması için yetkilerden yardım istedi.

Tavşanları bakacaklarına emin oldukları kişilere ya da yetkililere vermek istediklerini belirten Yaşar Özdemir, ancak kesip yemek isteyenlere tavşan vermediklerini söyledi. Özdemir, "Hayvan sevgisi nedeniyle yaklaşık iki yıl önce 4 tane tavşan aldım. Tavşanlar 32 günde 5 tane ile 12 tane arası doğuruyor. Haftasına tekrar çiftleşiyor. Aldığım tavşanlar bir anda çoğalmaya başladı. İlk önce fark etmedik. Ama sayı giderek çoğaldıkça yükümüz arttı. Yani tavşan sevgisi bu hale getirdi.

Her gün fırın fırın bayat ekmek arıyorum. Sinop'ta pazarın kurulduğu pazartesi ve perşembe günü lahana ve havuç alıyorum. Neredeyse emekli maaşımı tavşanlar için harcıyorum. Bu şekilde bakmak zorundayım. Tavşanlar giderek çoğalıyor. Tarlamdaki meyve fidelerini bile kemirerek kuruttular ama bunlara da kıyamıyorum. Bu konuda çalmadığım kapı kalmadı. Çevreye ya da isteyenlere vereyim ve biraz yükümü hafifleteyim istedim. Ama alan bir tane, iki tane alıyor. Bu da bir şey ifade etmiyor" dedi.

Tavşanların çoğalmasının ardından onları korumak adına psikolojilerinin bozulduğunu kaydeden Nebahat Özdemir ise, "Tavşanlar elimizde büyüdüğü için adeta ailemizden birer fert oldular. Kapıyı açık bıraktığım zaman eve girip karınlarını doyuruyor ve çıkıyorlar. Bazılarına isim bile taktık. Belki bir yerlere verdiğimizde üzüleceğiz ama, kendimizi de düşünmek zorundayız. Birkaç tane kendimize belki bırakırız. Sabahtan akşama kadar ekmek doğramak zorunda kalıyorum. Bir kedi köpek alıp gittiği zaman oturup ağlıyorum. Hayvan kendini savunamıyor, köpeğin ağzında çırpınıyor, dayanıyorum. Eşimin tavşanlar yüzünden psikolojisi bile bozuldu. Hatta bu yüzden tedavi gördü. Tüfek elinde saatlerce geziyor. Ben camlarda bekliyorum. Yaptığımız kuruluklarda da durmuyorlar. Kışın ölürler diye endişe ediyoruz. Alsınlar ve bizi kurtarsınlar" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • isim siz 11 yıl önce Şikayet Et
    kurban olduğum ALLAH 'ım.... böyle sevimli video görmedim maşaALLAH.. nede güzel karınlarını doyuruyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir