Soğuk havada sıcak su keyfi

Van'ın Erciş ilçesi Taşkapı köyündeki sıcak su kaynağı, kış mevsiminde vatandaşların akınına uğruyor.

Soğuk havada sıcak su keyfi
Soğuk havada sıcak su keyfi
GİRİŞ 14.01.2013 12:38 GÜNCELLEME 14.01.2013 12:38

İlçeye 40 kilometre uzaklıktaki Taşkapı köyünden geçen Zilan Deresi yakınlarında bulunan çok sayıda sıcak su kaynağı, yaz mevsiminde şifa arayanlara, kışın ise köy halkına hizmet veriyor.

Kaynağın etrafını taşlarla örerek küçük havuzlara dönüştüren köylüler, soğuk havaya aldırış etmeden yüzmenin keyfini yaşıyor.

Taşkapı köyü muhtarı Ayhan Sönmez, yaptığı açıklamada, birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen suda yüzdükten sonra tüm yorgunluklarını unuttuklarını söyledi.

Sönmez, hava sıcaklığının düşük olmasına rağmen tüm köy halkının yaz kış demeden suya girdiğini vurgulayarak, köylerinde termal bir tesis kurulmasını istedi.

Köylülerden Haydar Koçak da suyun özellikle kış mevsiminde daha sıcak ve faydalı olduğunu bildirerek, ''Dışarısı eksi 15 derece soğuk olsa bile suya girdikten sonra soğuğu hissetmiyoruz. Yorgun olduğumuz zaman gelip yıkanıyoruz ve tüm yorgunluğumuz geçiyor'' dedi.

İhsan Kaya ise sıcak su kaynağının değerlendirilmesi amacıyla köylerine tesis kurulmasını istediklerine değinerek, ''Köyümüzde yapılacak tesis hem bizler, hem de ilçemiz ve Van için çok iyi olur. Her yıl çok sayıda kişi şifa için günübirlik köyümüze geliyor. Eğer bir tesis olursa buraya daha çok kişi gelir'' diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'