Eşi hapse giren kadının yaşam savaşı

Bursa'da eşinin hapse girmesi nedeniyle 6 çocuğu ile tek göz odalı evde yaşam savaşı veren gözü yaşlı anne, parasızlıktan okula aç gönderdiği çocukları için devletten yardım istedi.

Eşi hapse giren kadının yaşam savaşı
Eşi hapse giren kadının yaşam savaşı
GİRİŞ 19.01.2013 12:38 GÜNCELLEME 19.01.2013 12:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bursa'nın merkez Hacıvat Mahallesi'ndeki tek gözlü bir evde 6 çocuğu ile yaşam savaşı veren gözü yaşlı anne, parasızlıktan okula aç gönderdiği çocukları için devletten yardım istedi.
Kocası Zeki Oral'ın (64) hapse girmesinden ardından Gülbahar (11), Süreyya (10), Menşure (9), Süleyman (8), Aslı (6) ve 2 yaşındaki Zeynet adındaki çocukları ile çok zor günler geçirdiğini ifade eden Makbule Oral (32), komşularının yardımı ile hayata tutunmaya çalıştıklarını söyledi. Kendinden çok çocuklarının durumuna üzüldüğünü anlatan anne Oral, 2. sınıfa giden Menşure'nin kalp rahatsızlığından dolayı geceleri gözüne uyku girmediğini söyledi.

Yaşadığı sıkıntıları ağlayarak anlatan Oral, "Devletten bir an önce yardım istiyorum. Daha fazla dayanacak gücüm kalmadı. 200 liraya oturduğumuz evin bile kirasını veremiyorum. Çocuk bakım ücreti alıyoruz ama onunla ev kirasını mı ödeyeyim yoksa çocuklarımın karınlarını doyurmak için bir şeyler mi alayım? Benim daha fazla dayanacak gücüm kalmadı. Geceleri gözüme uyku girmiyor. Eşim hapiste olduğu için kalbinden rahatsız olan kızımın tedavisini bile yaptıramıyorum. Menşure'nin en kısa zamanda ameliyat edilmesi gerekiyor ama onun için de eşimin izni olması gerekiyormuş. Evimizde ne oturacak bir koltuk var ne de yemek yapacak ocak. Devletten sadece çocuklarımın daha rahat etmesi için onların kıyafetlerini yıkayacağım bir makine, yemeklerini pişireceğim bir ocak istiyorum. Doğru düzgün oturacak bir koltuğumuz, yatacağımız bir yatağımız bile yok. Çevredeki vatandaşların getirdiği eşyalar ve kıyafetlerle çocuklarıma bakmaya çalışıyorum" dedi.

Kalp rahatsızlığından dolayı okuluna bazı günler gidemediğini belirten Menşure, herkesin beden dersinde spor yaparken kendisinin sınıfta onları beklediğini söyledi.

Kardeşi Menşure'nin rahatsızlığının giderilmesi için yardım isterken gözleri dolan Gülbahar ise, maddi sıkıntıların yanı sıra manevi sıkıntılar da çektiklerini dile getirdi. Gülbahar, "Evimizde hiçbir şey yok. Yardım edecek hayırseverlerden eşya istiyoruz. Kardeşlerimin bakımı için paraya ihtiyaç var. Başka ne isteye bilirim ki?" diye konuştu.

Oral ailesinin yaşadığı zor duruma duyarsız kalamayan mahalle sakinlerinden Mesut Uçar ise, twitter aracılığı ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istediğini söyledi. Uçar, "Bu soğuklarda ben evde yatamıyorken bu aile ne yapsın? Aileye hiçbir şekilde el uzatan olmadı. Bu ailenin bulunduğu ortam gözler önünde. Ben kendim ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum. Rahatsız olan Menşure'nin bir an önce hastaneye yatırılması lazım. Bu sağlıksız ortamda bu çocuklar nasıl yaşarlar, gerisini siz düşünün" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • okan uzun 11 yıl önce Şikayet Et
    lezir dunya. bursada beledoiye yokmu bu durumdaki her insana yardim edilmeli cocuklarin aylik yiyecegi parasi verilmeli hemen devlet paralari guneydoguda teror cocuklarina veriyor onlarami vermeyecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler