Askerlik arkadaşları berberde karşılaşınca...

İstanbul'daki Selimiye Kışlası'nda 60 yıl önce birlikte askerlik yapan iki arkadaş, Antalya'nın Demre ilçesindeki berberde tıraş olmak için sıra beklerken yeniden tanışıp, asker arkadaşı olduklarını anımsayarak özlem giderdi.

Askerlik arkadaşları berberde karşılaşınca...
Askerlik arkadaşları berberde karşılaşınca...
GİRİŞ 02.02.2013 11:13 GÜNCELLEME 02.02.2013 11:13

Antalya'nın Kaş İlçesi'ne bağlı Kemer Köyü'nde yaşayan 5 çocuk babası, 17 torun sahibi 84 yaşındaki Enis Efeoğlu ile Yeşilbarak Köyü'nde yaşayan 6 çocuk babası, 4 torun sahibi 84 yaşındaki Mustafa Örtülü, Antalya'nın Demre İlçesi'ndeki bir berbere ayrı ayrı tıraş olmak için girdi. Berberde sıra beklerken sohbete başlayan Enis Efeoğlu ile Mustafa Örtülü, birbirlerine nereli olduklarını, adlarını, nerede askerlik yaptıklarını sorarken, asker arkadaşı olduklarının farkına vardı. 1951-1953 yılları arasında İstanbul'daki Selimiye Kışlası'nda birlikte askerlik yaptıklarını anımsayan Efeoğlu ve Örtülü,kucaklaşarak, özlem giderdi.

Efeoğlu ve Örtülü, Kaş'ın birbirine uzak köylerinde yaşadıklarını, askerden döndükleri yıllarda, yol ve araç olmadığı için birbirlerini ziyaret edemediklerini, bu yüzden de askerden sonra bir daha görüşme fırsatı bulamadıklarını anlattı. Yaşam mücadelesinin, birbirlerini unutmalarına neden olduğundan yakınan Efeoğlu, "Bir tesadüf bizi 60 yıl sonra berber koltuğunda buluşturdu. 60 yıl sonra karşılaşmak bizi mutlu etti. Bundan sonra artık görüşeceğiz. Çocuklarımızı, torunlarımızı tanıştıracağız" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'